Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2018

Κοζάνη: Ευρωπαϊκό Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση στη “μετά λιγνίτη εποχή”

Ξεκινά αύριο στην Κοζάνη το 1ο Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων- λιγνιτικών περιφερειών της Ευρώπης.

Το Φόρουμ, που ξεκινά στις 9 το πρωί, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Ελλάδας και συμμετέχουν δήμαρχοι και στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης ανθρακοφόρων – λιγνιτικών περιοχών από Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς και οι Έλληνες δήμαρχοι των λιγνιτικών περιοχών της χώρας.

Στόχος του Φόρουμ είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και η διατύπωση προτάσεων για το μέλλον της Δίκαιης Μετάβασης, καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν για τον οικονομικό μετασχηματισμό των περιοχών αυτών.

Επίσης στόχος των ενδιαφερομένων είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου, διεθνούς δικτύου φορέων για την αποτελεσματικότερη ανάδειξη του ζητήματος της Δίκαιης Μετάβασης  στις λιγνιτικές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η διεκδίκηση των απαραίτητων ευρωπαϊκών κονδυλίων, τόσο μέσω της νέας πρωτοβουλίας για την Πλατφόρμα Μετάβασης «Coal Regions in Transition Platform», της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις εργασίες του Φόρουμ θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Ενέργειας, απεσταλμένος του αντιπροέδρου της Κομισιόν και αρμόδιου επιτρόπου, Μάρος Σεφκοβιτς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…