Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Κοζάνη: Διαμορφώνεται το ΚΠΕ Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή

Ξεκινά η διαμόρφωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην ιστορική του έδρα του Δήμου Κοζάνης, Αιανή, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα και τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας που θα εκπονήσει το έργο, Π. Τσιαούση.

Σκοπός του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης είναι η δημιουργία ενός χώρου για την προβολή της βιοποικιλότητας, των ιχθυοπαραγωγικών διαδικασιών και των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου. Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της περιβαλλοντικής ταυτότητας της λίμνης και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η σύμβαση του έργου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και εσωτερικών διαρρυθμίσεων, χωρίς να θίγονται τα στοιχεία του φέροντα οργανισμού, σε διώροφο κτήριο με υπόγειο και στέγη, που βρίσκεται στο Οικοδομικό Τετράγωνο 48 της Δημοτικής Ενότητας Αιανής, του Δήμου Κοζάνης.

Ο αρχικός προϋπολογισμός  του έργου ανέρχεται σε 170.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), ενώ η συμβατική δαπάνη είναι 130.648,26 . Η χρηματοδότηση του έργου είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αθήνα επικεφαλής των “Πόλεων-Πρωταθλητριών” στις δράσεις ενάντια στην ακραία ζέστη

Διαδικτυακή διεθνής σύσκεψη  των δημάρχων των «Πόλεων-Πρωταθλητριών» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

H εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Πειραιά υπεγράφη χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές του Δήμου

Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,…