Άρθρο Localit 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την ένταξή του στο Δίκτυο CrAFt  (Creating Actionable Futures), μαζί με 59 ακόμη πόλεις της Ευρώπης.

Το Δίκτυο CrAFt επιλέγει τις πόλεις-μέλη του έπειτα από διαδικασία αξιολόγησης, με στόχο τον συντονισμό και την υποστήριξη στον  μετασχηματισμό τους σε κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες έως το 2030.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ του δημόσιου τομέα, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων, της ιδιωτικής οικονομίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Κοζάνης,  η ένταξη στο δίκτυο καθιστά ακόμη πιο ενεργό τον ρόλο του Δήμου Κοζάνης στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους, καθώς στα οφέλη της ένταξης συμπεριλαμβάνεται η παροχή τεχνικής υποστήριξης για την Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων»,  καθώς και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στο πλαίσιο του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος θα ενισχύσει την ικανότητά του να ολοκληρώσει εγκεκριμένα έργα, όπως το εμβληματικό έργο “Eyes Hearts Hands Urban Revolution” το οποίο εντάχθηκε στο ομώνυμο ερευνητικό πρόγραμμα του Horizon ως ένα από τα 5 έργα «φάρους» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που ενέταξε έργο στο Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους.

Τέλος, μέσω της ένταξης στο Δίκτυο, ο Δήμος Κοζάνης θα κατορθώσει να δημιουργήσει καινοτόμα εργαλεία συμμετοχής των φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, που στόχο θα έχουν την περαιτέρω ανάπτυξη έργων και δράσεων αισθητικής αναβάθμισης, συμπερίληψης και βιωσιμότητας, με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

* Η επίσημη ανακοίνωση της ένταξης στο Δίκτυο:  https://craft-cities.eu/sixty-cities-join-craft-to-jointly-shape-the-transition-towards-climate-neutrality-and-inclusive-cities-by-2030/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην Καλαμάτα

Σύμβαση για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στον Δήμο Καλαμάτας», υπεγράφη από τον δήμαρχο Θ.…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ριζική ανάπλαση της πλατείας Αρμενίων στον Νέο Κόσμο από τον Δήμο Αθηναίων

Σύγχρονο και πλήρως αναμορφωμένο δημόσιο χώρο, με πράσινο, σκιάσεις, ψυχρά υλικά, νέες υποδομές και αστικό εξοπλισμό, μπορούν πλέον να…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης,…