Άρθρο Localit 20 Αυγούστου, 2019

Κωστής Χατζηδάκης: Άμεση και καθαρή λύση για το πάρκο Τρίτση

Εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει δοθεί μια άμεση και καθαρή λύση για το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, με τελικό σκοπό να υιοθετηθεί ένα απλό και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του προκειμένου να φανεί η διαφορά στα μάτια των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, προκειμένου να σχηματίσει ιδία άποψη για τα προβλήματα του Πάρκου.

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” που επισκέφθηκα σήμερα θα μπορούσε να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για όλη τη Δυτική Αττική. Χωρίς διάθεση υποτίμησης των προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια -πολύ περισσότερο των προσπαθειών του προσωπικού- η κατάσταση δεν είναι καθόλου ανεκτή.Οι εγκαταλελειμμένες λίμνες με τα ψόφια ψάρια, η δυσοσμία από τα κανάλια που έχουν στερέψει, οι σπασμένες λάμπες, η απουσία φύλαξης, οι “συλλογικότητες” που έχουν κάνει κατάληψη σε τμήμα του Πάρκου, συνθέτουν μια αρνητική εικόνα, όχι αντάξια όσων το οραματίστηκαν», δήλωσε ο κ.Χατζηδάκης και συμπλήρωσε: «Καθόλου ανεκτό ασφαλώς δεν είναι ούτε το ισχύον μοντέλο διοίκησης, όπου άλλος ορίζει τον πρόεδρο και άλλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι δε διαδικασίες διαχείρισης του προϋπολογισμού είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν καν την απορρόφηση των κονδυλίων που διατέθηκαν τα τελευταία χρόνια για το Πάρκο».

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης αυτή η κατάσταση θα τερματιστεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής,Γιώργο Πατούλη, με τους δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εμπλεκόμενους.

«Εντός του Σεπτεμβρίου θα έχει δοθεί μια άμεση και καθαρή λύση. Τελικός σκοπός είναι να υιοθετηθεί ένα απλό και αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης του Πάρκου προκειμένου να φανεί η διαφορά στα μάτια των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις», τόνισε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…