Άρθρο Localit 02 Ιουλίου, 2013

Κορυδαλλός :«Διακοπές στην πόλη μου» Τα παιδιά μαθαίνουν τον κοινωνικό ρόλο της τέχνης

kremastresΤην παγκόσμια τέχνη και τη δύναμη επίδρασής της στην κοινωνία, θα γνωρίσουν μέσα από απλά μαθήματα και εικόνες,  τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κορυδαλλού, με τη βοήθεια της εικαστικού Ελένης  Πολυχρονάτου.

Θα μάθουν για τις «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «Το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας», θα φτιάξουν τις δικές τους κρεμάστρες αλληλεγγύης και τις δικές τους ζωγραφιές, στέλνοντας μηνύματα κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς προς τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη την υποστήριξή μας αυτή την περίοδο της κρίσης.

Η δράση ξεκίνησε χθες  Δευτέρα 1η Ιουλίου στο 2ο Δημοτικό και συνεχίζεται σήμερα και αύριο, 2 και στις 3 Ιουλίου, στο 9ο και στο 1ο Δημοτικό.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης, αίθουσα Κ- 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων των μαθητών και έκθεση έξι νέων έργων των καλλιτεχνών, ενώ ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης θα βραβεύσει τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο project «Κρεμάστρες Αλληλεγγύης».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου, ενώ η τοποθέτηση των έργων στα επιλεγμένα σημεία του Δημόσιου Χώρου του Δήμου Κορυδαλλού θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα (17-7) (Πλατεία Ψαρρού- Ταξιάρχης, Πλατεία Δεξαμενής, Αθλητικό Κέντρο, Σινέ Παράδεισος, Πλατεία Αγίου Γεωργίου και Πλατεία Μέμου).

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…