Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2014

Κόκκινη κάρτα από ΠΑΣΟΚ στη τροπολογία Σηφουνάκη για «σπάσιμο» νησιωτικών δήμων

kallikratiskallikratiskallikratiskallikratisΣτον πάγο μπαίνει η πρόταση τροπολογίας που κατέθεσε ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης σε νομοσχέδιο του υπουργείου  Δημόσιας Τάξης  για την αναδιάρθρωση της ελληνικής αστυνομίας και αφορά στην κατάτμηση νησιωτικών δήμων, μεταξύ αυτών και η Λέσβος.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει ότι στη παρούσα φάση ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του Καλλικράτη και σπάσιμο των δήμων, καθώς θα δημιουργήσει προβλήματα στα οικονομικά, διοικητικά κ.λπ. θέματα των ΟΤΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει:

Συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα, όπου συζητήθηκε και το θέμα του Προγραμματισμού της Υποεπιτροπής για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αποφασίστηκε ότι δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του «Καλλικράτη» και σπάσιμο Δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων. κ.λπ.  Ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…