Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Κοινωνικό κατάστημα που θα δωρίζει ρούχα σε άστεγους και άπορους δημιουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ένα κατάστημα που δεν θα πουλάει αλλά θα δωρίζει σε άστεγους και άπορους καινούρια και μεταχειρισμένα ρούχα, τα οποία όμως θα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ετοιμάζει για το επόμενο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μία νέα υπηρεσία που θα στηθεί σε χώρο εντός του Υπνωτηρίου Αστέγων, εκεί όπου θα έχουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και είναι γραμμένα στις κοινωνικές δομές να επιλέγουν οι ίδιοι τα ρούχα που τους χρειάζονται και που επιθυμούν να αποκτήσουν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το παραμικρό.

Αυτό το διάστημα η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης προθηκών από καταστήματα της πόλης που κλείνουν και δεν τις χρειάζονται πλέον, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθούν στο χώρο του Υπνωτηρίου (επί της οδού Γεωργίου Ανδρέου 13) για να προστεθούν και τα ρούχα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, κάθε δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στο κατάστημα και να επιλέγει από μόνος του έναν συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και ειδών ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

Μεγάλο μέρος των ρούχων που θα τοποθετηθούν στο Κοινωνικό Κατάστημα έχει ήδη βρεθεί με χορηγία της εταιρείας Dirty Laundry, που χάρισε στις υπηρεσίες του Δήμου 1.100 τεμάχια καινούργιων ρούχων, φούτερ και παντελόνια. Από τα 1.100 μοιράστηκαν ήδη ορισμένα τεμάχια σε άτομα που έχουν ανάγκη και τα υπόλοιπα θα μπουν στις προθήκες.

Πέρα από καινούργια, σε αυτό το κατάστημα θα προστίθενται μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα που προσφέρουν οι δημότες, αλλά και όσα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και έχουν πεταχτεί στους κάδους ανακύκλωσης των ρούχων και των υφασμάτων που βρίσκονται διάσπαρτοι στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες ερχόμαστε και προσθέτουμε μία νέα υπηρεσία, η οποία θα προμηθεύει με είδη ένδυσης όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Ιδίως για τους άστεγους, αρκετοί από τους οποίους επιλέγουν να μείνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η παροχή των καινούργιων και καθαρών ρούχων θα αποτελέσει μία ασπίδα προστασίας από το κρύο και τα καιρικά φαινόμενα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης.

Όπως είπε ο κ.Δημητριάδης η Dirty Laundry που ανέλαβε τη χορηγία των πρώτων ειδών και τη στήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη με φροντισμένα και καθαρά ρούχα, δεσμεύτηκε πως θα εμπλουτίζει τη συλλογή με είδη ένδυσης ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακές Γωνιές στις 25 Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων

Απλά μαθήματα για την εξοικείωση των ηλικιωμένων με τις ψηφιακές υπηρεσίες Ψηφιακές γωνιές στις 25…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και το Ίδρυμα Γρηγόρη Λαμπράκη συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα…

Ενδιαφέρουν 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρέχουν φιλοξενία σε άστεγους…