Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2016

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης:Σήμερα η συμπληρωματική πληρωμή-Αύριο το επίδομα ενοικίου

Σήμερα  Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου  θα γίνει συμπληρωματική πληρωμή σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), που αφορά σε αναδρομικά προηγούμενων μηνών (επανεισαγωγή σωστού ΙΒΑΝ, τακτοποίηση λανθασμένων στοιχείων, κ.λπ.), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το ποσό των 905.333,18 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.346 δικαιούχους του προγράμματος και θα γίνει με τη συνήθη πίστωση στους λογαριασμούς τους και στις προπληρωμένες κάρτες αγορών. Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη φάση του ΚΕΑ, που λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, εντάχθηκαν τελικά 48.167 νοικοκυριά.

Αύριο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 17η καταβολή του επιδόματος ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Το ποσό των 6.461.920,65 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.486 ιδιοκτητών ακινήτων. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και συγκεντρωτικές ή αναδρομικές καταβολές για την τακτοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του προγράμματος προς τους δικαιούχους της επιδότησης.

Επίσης, σε 868 δικαιούχους του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 2014» πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους το ποσό των 446.246,11 ευρώ, στις 23 Δεκεμβρίου 2016. Το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι γι’ αυτούς τους δικαιούχους απαιτήθηκαν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες ταυτοποίησης, επανελέγχου στοιχείων, κοινωνικών/επιτόπιων ελέγχων στους 13 δήμους του συγκεκριμένου προγράμματος, προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…