Άρθρο Localit 20 Ιουλίου, 2020

Κοινόχρηστο χώρο πρασίνου διαμορφώνει στη Ραδιοφωνία ο δήμος Ιλίου

Στην απόκτηση ενός ακόμα κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, ο οποίος μετά την απαλλοτρίωση και διαμόρφωσή του θα αποδοθεί στους κατοίκους, προχωρά ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για ακίνητο επί των οδών Κάστρου Υμηττού, Φλέβας Ρουβίκωνος στην περιοχή Ραδιοφωνίας, εμβαδού 659,25 τ.μ. και είναι το μοναδικό μη απαλλοτριωμένο ακίνητο εντός του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, χαρακτηρισμένου ως “Κοινόχρηστος χώρος – Πράσινο”.

Η χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων, ύψους 131.850,0 €, θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων χώρων στις πόλεις». Με την απελευθέρωση του ακινήτου και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και περιπάτου στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η απόκτηση ιδιοκτησιών από τον Δήμο για τη δημιουργία αμιγώς κοινόχρηστων χώρων είχε και έχει ιδιαίτερη πολεοδομική και κοινωνική σημασία και σημείωσε: «Προσθέτουμε ένα ακόμα όπλο στην “πράσινη” φαρέτρα μας και στο σχέδιο αστικής ανάπλασης που υλοποιούμε βήμα – βήμα στις γειτονιές μας. Το Πράσινο Ταμείο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε δράσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ουσιαστική συμβολή τους στη δική μας προσπάθεια».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 13 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρη: Η οικονομικά προσιτή ενέργεια προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής και ρόλου της Αυτοδιοίκησης
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 και ώρα 17:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή,  όλου του αιρετού αυτοδιοικητικού προσωπικού.  …