Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2021

Κοινόχρηστα ποδήλατα εγκαθιστά ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Δύο σταθμούς κοινόχρηστων ποδηλάτων και 30 ποδήλατα θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε κεντρικά σημεία της πόλης

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα θα περιλαμβάνει συνολικά 2 σταθμούς ποδηλάτων που θα εξυπηρετούν τους δημότες της περιοχής, με 14 συνολικά θέσεις στάθμευσης-κλειδώματος (7 ανά σταθμό) και 30 ποδήλατα (είκοσι ηλεκτρικά και δέκα συμβατικά), που θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρονική διάρκεια παράδοσης από τον ανάδοχο σε δύο  μήνες.

Ήδη, η σχετική σύμβαση «Προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων» υπογράφηκε από το δήμαρχο της περιοχής Π. Γκυρίνη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.». Η σύμβαση όπως αναφέρεται αποτελεί το υποέργο Νο 5 της Πράξης : «ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Ο προϋπολογισμός της μελέτης της προμήθειας ανέρχεται σε 91.536,80€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% και χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» – ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ 01 – Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες.

“Με την προμήθεια των κοινόχρηστων ποδηλάτων, δίνουμε την ευχέρεια στους πολίτες του Δήμου μας, να χρησιμοποιούν ένα μέσο φιλικό προς το περιβάλλον, το ποδήλατο, για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα εγκαταστημένα σημεία στάθμευσης, πετυχαίνοντας, την μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, με ταυτόχρονη μείωση στους ρύπους και την ηχορύπανση”, δήλωσε ο Π. Γκυρίνης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…