Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2022

Κοινή συνεδρίαση Προεδρείου ΚΕΔΕ, ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης , Ολομέλειας Δημάρχων Κρήτης : Η Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ταξίδεψαν στην Κρήτη και συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη με την ΠΕΔ, ενώ νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο και στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης, συζητήθηκαν εκτενώς καίρια ζητήματα της αυτοδιοικητικής επικαιρότητας, όπως το ενεργειακό κόστος, η καταστατική θέση των αιρετών, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η υποστελέχωση των δήμων, οι ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης για τους Δήμους, καθώς και η εξέλιξη του προγράμματος “Αντ. Τρίτσης”.

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΕΔΕ διατηρούν ψηλά στην ατζέντα τους τα ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών στους Δήμους αλλά και της αντιμετώπισης του δυσβάστακτου ενεργειακού κόστους.

Παράλληλα παραμένει σταθερή η θέση της ΚΕΔΕ, πως οι Δήμοι χρειάζονται μόνιμο προσωπικό σε κρίσιμης σημασίας ειδικότητες που αφορούν τόσο την καθημερινότητα των πολιτών όσο και σε στρατηγικής σημασίας υπηρεσίες όπως είναι οι οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες, που χωρίς εξειδικευμένα στελέχη δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σωστό προγραμματισμό και μελέτες που θα στηρίξουν τη διεκδίκηση απαραίτητων έργων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέλαβε παρουσία των Δημάρχων της Κρήτης, πως θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ ή των Δήμων με τμήματα ύδρευσης – αποχέτευσης, δεδομένου του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους που οδηγεί στην πλήρη απαξίωση και πτώχευση τους.

Νωρίτερα ο κ. Παπαστεργίου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, όπου συζητήθηκαν καίρια θέματα της αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα θέματα του Δήμου Ηρακλείου.

Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Το ταξίδι μας στην Κρήτη, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΚΕΔΕ να πηγαίνει στην «πηγή» της Αυτοδιοίκησης, που είναι οι Δήμοι και να συζητάει εκτενώς όλα τα ζητήματα που υπάρχουν. Να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους στην Κρήτη για την πολύ ουσιαστική και παραγωγική σύσκεψη και δεσμευόμαστε να την επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον.

Στην σύσκεψη με την ΠΕΔ Κρήτης, εκτός του Πρόεδρου της Δημήτρη Παπαστεργίου, συμμετείχαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Β’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Κάρναβος, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτρης Καφαντάρης και ο Γεν. Διευθυντής Γιάννης Καραγιάννης.

Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Μαραβέλιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σπύρος Σπυρίδων, που ανέλυσαν θέματα της αρμοδιότητας τους με έμφαση στο θέμα της τεχνικής βοήθειας στους μικρούς δήμους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Σημαντική η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου. Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό και λειτουργικά έξοδα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την παράταση του σχολικού ωραρίου που…

ΚΕΔΕ 01 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ώρα να ενεργήσουμε: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στον Εθνικό στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στον «πόλεμο» για την εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! Και πρέπει να το κάνουμε…

ΚΕΔΕ 25 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαχείριση αποβλήτων και ενεργειακή κρίση: Μείζονα θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική οικολογία

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Οικολόγους-Πράσινους Το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και…