Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2014

Κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση ενστόλων και δημοσίων υπαλλήλων

dimosioΝέα κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση σε ενστόλους και δημόσιους υπαλλήλους δίνει- σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα- πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων θα προβλέπει μπόνους, με επιπλέον χρόνο ασφάλισης και αναγνώριση πλασματικών ετών υπηρεσίας καθώς και εξαγορά του χρόνου αδείας, με καταβολή εισφορών.

Με τις νέες ρυθμίσεις η πόρτα εξόδου ανοίγει πέντε χρόνια νωρίτερα για συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Ειδικότερα:

Για τους πολιτικούς δημοσίους υπαλλήλους υπάρχουν σημαντικές ρυθμίσεις όσον αφορά στη δυνατότητα αναγνώρισης της άνευ αποδοχών αδείας, κάτι που δεν ήταν έως σήμερα εφικτό (μπορούσαν να εξαγοράσουν ένα μήνα για κάθε χρόνο αδείας). Τώρα δίνεται η δυνατότητα της αναγνώρισης χρόνου αδείας άνευ αποδοχών μέχρι πέντε έτη με καταβολή των ανάλογων ασφαλιστικών εισφορών.

Επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους, που έχουν προσληφθεί ή καταταγεί στο Δημόσιο πριν την 1-1-1983, να αξιοποιήσουν συνταξιοδοτικά το χρόνο απασχόλησής τους σε τομείς εκτός Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ είτε με βάση τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης είτε με εξαγορά (όπως ισχύει σήμερα), επιλέγοντας την καλύτερη για την περίπτωσή τους ασφαλιστική λύση.

Απλοποιείται ο πολυσύνθετος υπολογισμός της σύνταξης για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από 1-1-2015 και μετά και επομένως υπάγονται στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού (άρθρο 4 του ν. 3865/2010).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…