Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κάτοικοι των Αναργύρων στο Αμύνταιο

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι των Αναργύρων, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο  Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 10 .00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Την απόφαση έλαβαν δύο μέρες μετά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα που απεύθυνε καινούργια προειδοποίηση για την ολική εκκένωση του οικισμού ενόψει των βροχών του χειμώνα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι ζητούν «να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το σχετικό άρθρο που αφορά την απαλλοτρίωση της κοινότητά μας με τη διαδικασία του επείγοντος καθώς και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού».

Επικρίνουν όλες τις κυβερνήσεις που έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να πραγματοποιηθούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας γέμιζαν υποσχέσεις, το ίδιο δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει και τώρα. Μας υποσχέθηκαν απαλλοτρίωση, μας υποσχέθηκαν μετεγκατάσταση του οικισμού μας, μας υποσχέθηκαν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει».

Απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι στο πρόβλημά μας σαν να ήταν δικό σας» και τους καλούν να αφήσουν στην άκρη «συμφέροντα και σκοπιμότητες» επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, αν και το χωριό σείστηκε στα δύο, από την κατολίσθηση του ορυχείου «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Τέλος, ζητούν από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος να επιδείξουν σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που βασανίζονται εδώ και χρόνια μέσα στη τέφρα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης η αναβάθμιση υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και φροντίδας

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάσσεται το έργο «Δημιουργία παιδαγωγικού πλαισίου, ψυχομετρικού εργαλείου και ψυχοεκπαιδευτικές…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ενδιαφέρουν 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκπαιδευτικά ενημερωτικά εργαστήρια στα ΚΑΠΗ με θέμα πρόληψη και υγεία

Εκπαιδευτικά ενημερωτικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν για τα μέλη του ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, από εξειδικευμένο…