Άρθρο Localit 23 Ιουλίου, 2016

Κίνα: Στους 26 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες έχουν στοιχίσει τη ζωή 26 ανθρώπων, ενώ άλλοι 34 αγνοούνται στην επαρχία Χεμπέι της βόρειας Κίνας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, όπως μεταδίδει το Xinhua.

Στην περιφέρεια Τζινγκσίνγκ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης ανήλθε στα 545,4 χιλιοστά μέσα σε διάστημα 19 ωρών, μεταξύ 13:00 της 19ης Ιουλίου και 08.00 της 20ης Ιουλίου, ξεπερνώντας τον όγκο νερού που είχε πέσει στην ίδια περιφέρεια καθ΄όλη τη διάρκεια του 2015.

Η τοπική κυβέρνηση έχει απομακρύνει 38.750 ανθρώπους από τις εστίες τους. Έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις επικοινωνίες και σε άλλες υποδομές, όπως και το κλείσιμο δρόμων σε όλη την Τζινγκσίνγκ .

Σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν αυτή την εβδομάδα τη βόρεια και βορειοανατολική Κίνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα και πολλές υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται κινεζικά μέσα ενημέρωσης, 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε όλη τη χώρα.

Στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας που μετρά πολλούς νεκρούς και αγνοούμενους από τις καταιγίδες και τους ισχυρούς ανέμους, 7,2 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ 18.000 σπίτια καταστράφηκαν.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδικό φόρο για την καταπολέμηση του υπερτουρισμού θεσπίζει η Νορβηγία

Οι νομοθέτες της Νορβηγίας ενέκριναν χθες (05/06) την εισαγωγή ενός ειδικού τουριστικού φόρου με στόχο…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…