Άρθρο Localit 25 Απριλίου, 2022

Κιλκίς: Νερό από τις πηγές του Μπέλλες στο Σ.Σ. Μουριών

Στον Δήμο Κιλκίς, η υδροδότηση του Σ.Σ. Μουριών με νερό από τις πηγές του Μπέλλες, πάγιο αίτημα των κατοίκων της έδρας της Δημοτικής Ενότητας Μουριών, έγινε πράξη.

Με τη μέθοδο της υδρομάστευσης η ΔΕΥΑΚ συγκέντρωσε το νερό από πηγές του ορεινού όγκου και στη συνέχεια κατασκεύασε αγωγό δυόμισι χιλιομέτρων ο οποίος συνδέθηκε με το υφιστάμενο δίκτυο και θα τροφοδοτεί με το νερό των πηγών το Σ.Σ. Μουριών.

Τα υδραυλικά έργα του νέου αγωγού επιθεώρησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Βασίλη Καραμπίδη επισκεπτόμενοι μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη και τον Πρόεδρο του Σ.Σ. Μουριών Δημήτρη Σεμερτζόγλου τις εγκαταστάσεις των φρεατίων ελέγχου που υποστηρίζουν την τεχνική κατασκευή.

Όπως τονίζει ο Δήμος σχετικά, εκτός από την προφανή ωφέλεια της διασφάλισης ποιοτικού νερού σε επάρκεια για τους κατοίκους της Κοινότητας, η καλλιέργεια των πηγών και η κατασκευή του νέου αγωγού απαλλάσσει από μια δυσβάστακτη οικονομική επιβάρυνση τη ΔΕΥΑΚ καθώς το κόστος ρευματοδότησης της γεώτρησης, από όπου και υδροδοτείτο ο οικισμός, ανερχόταν ετησίως σε 70.000ευρώ. Με το έργο που υλοποιήθηκε στην περιοχή και η αξία του αποτιμάται σε 100.000ευρώ  η ΔΕΥΑΚ μειώνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος της γεώτρησης η οποία εφεξής θα χρησιμοποιείται επικουρικά για την κάλυψη των απαιτήσεων σε νερό.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…