Άρθρο Localit 09 Μαρτίου, 2023

Κιλελέρ: Καταγγελία δημάρχου για βανδαλισμούς και κλοπές στο κοιμητήριο Νίκαιας

Βανδαλισμούς και κλοπές στο κοιμητήριο Νίκαιας, κατήγγειλε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, στον Διοικητή του ΑΤ Κιλελέρ Αθανάσιο Μπαντή, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι, το ΑΤ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τον Δήμο, στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ανάλογα περιστατικά στο ίδιο κοιμητήριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κιλελέρ: «Άγνωστοι, μπήκαν παρανόμως στον χώρο του κοιμητηρίου  Νίκαιας επέφεραν ζημιές σε μνήματα και έκλεψαν αντικείμενα (κορνίζες, καντηλάκια κ.α.), που οι συγγενείς είχαν εναποθέσει σε αυτά».

«Ο Δήμος Κιλελέρ καταδικάζει απερίφραστα το εν λόγω περιστατικό το οποίο μας προσβάλλει όλους κατάφορα γιατί  πρόκειται για μια πράξη που καταδεικνύει, αν μη τι άλλο, ασέβεια στους νεκρούς», τόνισε ο Θανάσης Νασιακόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι: «Τα κοιμητήρια αποτελούν ιερή κοινωνική συνθήκη και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας. Η σημασία που έχει ένα κοιμητήριο για μια κοινωνία είναι πολυεπίπεδη κι αυτό γιατί φέρει τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν». Ο βανδαλισμός ακριβώς εξαιτίας της πολυεπίπεδης σημασίας του, ξεπερνάει τα όρια της κλοπής».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές 2026

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής για…

Ενδιαφέρουν 26 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Σκύδρας: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» με συλλογή τροφίμων

Δράση αλληλεγγύης με τίτλο «Πασχαλινό τραπέζι για όλους» υλοποιεί και φέτος ο Δήμος Σκύδρας, ενόψει…

Ενδιαφέρουν 23 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στους Δελφούς ο Υπουργός Αθλητισμού για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Επίσκεψη στον Δήμο Δελφών πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2026 ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης,…