Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2023

Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την πρόταση της δημοτικής Αρχής της πόλης, για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η πρόταση αφορά την άμεση και καθολική μείωση στις τιμές ζώνης και τις αντικειμενικές αξιών σε επίπεδα προ του 2021, ενώ αποτυπώνει και την έντονη διαφωνία του Δήμου, για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών περί αναθεώρησης των τιμών ζώνης των ακινήτων, βάσει της οποίας προκύπτουν δυσβάσταχτες αυξήσεις.

«Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας της παρατεταμένης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, το ζήτημα των αυξήσεων στις αντικειμενικές αξίες ήρθε να προσθέσει έναν ακόμη βραχνά στους κατοίκους της πόλης», αναφέρει ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, στην κοινότητα της Δραπετσώνας στην πλειοψηφία των ζωνών, το 2022 σημειώθηκε αύξηση σε σχέση με το 2021, 33%.

Παράλληλα, στην κοινότητα του Κερατσινίου η αύξηση στις περισσότερες ζώνες αγγίζει το 20%.
«Όμως, οι αυξήσεις αυτές δεν αποτελούν από μόνες τους το μοναδικό πρόβλημα καθώς συμπαρασύρονται αυξήσεις και σε μια σειρά από έμμεσους φόρους (βλ. τεκμήριο διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ, ΤΑΠ, φόρος μεταβίβασης κ.α.) οι οποίοι έρχονται να δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο τους δημότες. Με άλλα λόγια η αύξηση των αντικειμενικών αξιών σημαίνει στην πράξη και αύξηση των φόρων, υπογραμμίζει.

Ταυτόχρονα, η άνοδος των αντικειμενικών αξιών, παρασύρει σε ανοδική πορεία τα ήδη υψηλά ενοίκια, αναγκάζοντας κυρίως τους νέους ανθρώπους να εγκαταλείψουν την πόλη μας, αναζητώντας στέγη αλλού. Την ίδια στιγμή, αρνητική επίπτωση αντιμετωπίζουν και οι δικαιούχοι των επιδομάτων θέρμανσης, καθώς με την αύξηση των τιμών εμφανίζονται «εικονικά» πλούσιοι με αποτέλεσμα αρκετοί και αρκετές να αποκλείονται από ευνοϊκές και αναγκαίες ρυθμίσεις, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…