Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2022

ΚΕΠ: Δεν εξυπηρετούνται από Τρίτη 4/10, αιτήσεις πιστοποίησης αναπηρίας λόγω απεργίας – αποχής διαρκείας

Σε απεργία – αποχή διαρκείας προχωρούν από αύριο Τρίτη 4 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ από τα καθήκοντα που σχετίζονται με την υποβολή και καταχώριση αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) των ατόμων με αναπηρίες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ανοργάνωτη και ασυλλόγιστη ένταξη της νέας διαδικασίας  στα ΚΕΠ  και μάλιστα χωρίς καμιά προηγούμενη εξοικείωση, ενημέρωση και οργάνωση και ζητούν:

  1. Την αναστολή της διαδικασίας υποβολής αίτησης ΚΕ.Π.Α έως την επαρκή εκπαίδευση και εξοικείωση του προσωπικού προς αυτή.
  2. Τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών των ΚΕΠ, με τρόπο που να διασφαλίζονται οι κατάλληλες υποδομές προσβασιμότητας για πολίτες με αναπηρία.
  3. Τη δημιουργία συνθηκών εμπιστευτικότητας, ώστε να εγγυηθεί το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων των ατόμων ΑΜΕΑ.

Σε ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. υπογραμμίζει:

«Η ευθύνη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν τελειώνει με την παρουσίαση μιας πλατφόρμας, ιδιαίτερα όταν δεν αφορά απλά μια διεκπεραιωτική αίτηση. Τα άτομα με αναπηρίες πρέπει να διευκολύνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό και γι’ αυτό απαιτείται προγραμματισμός, απαραίτητες προϋποθέσεις πρόσβασης, αναμονής και εμπιστευτικότητας, έγκαιρη και επαρκής εκπαίδευση. Έτσι μόνο θα μπορούν οι υπάλληλοι να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με συνέπεια και ηρεμία αλλά και η ομάδα αυτή των πολτών να εξυπηρετηθεί με τον ανάλογο σεβασμό. Υποχρέωση του κράτους είναι να τα διασφαλίσει και υποχρέωση δική μας να τα διεκδικήσουμε. Καταγγέλλουμε την ασυλλόγιστη και ανοργάνωτη ανάθεση της διαδικασίας. Διεκδικούμε τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας και τις απαραίτητες προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να ανταποκρινόμαστε με επάρκεια και υπευθυνότητα στις ανάγκες των συμπολιτών μας αλλά και να συνεχίσουμε να τους παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς να υποβαθμίζεται η υπηρεσία μας.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…