Άρθρο Localit 03 Σεπτεμβρίου, 2014

ΚΕΔΕ: Παράταση αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων

αθλητικές εγκαταστάσειςΠαράταση έως τις 31 Μαΐου του 2015, της προθεσμίας διεκπεραίωσης των διαδικασιών για τη νόμιμη αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών η ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήδη έχει ζητήσει από το γραμματέα του υπουργείου την παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σχετική ρύθμιση.

Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ:

– Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις των Δήμων στη μεγάλη τους πλειοψηφία παρεδόθησαν σε αυτούς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή τον ΟΣΚ. Οι κρατικοί αυτοί φορείς κατασκεύασαν τις εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομικές άδειες με τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν. Αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος εφάρμοσε, σήμερα τις κρίνει πλέον ως ανεπαρκείς και καλεί τους Δήμους της χώρας να τις προσαρμόσουν με δικά τους έξοδα, προκειμένου να εξυπηρετείται το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην άθληση και η υποχρέωση της Κυβέρνησης για προώθηση και υποστήριξη τόσο του ερασιτεχνικού όσο και τους επαγγελματικού αθλητισμού

–  Τα παραπάνω ζητούνται από τους ΟΤΑ σε μία εποχή που η μείωση των ΚΑΠ υπερβαίνει το 60% και η ΣΑΤΑ έχει πρακτικά εκμηδενιστεί. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι ΟΤΑ να επανορθώσουν σε 1-2 έτη τα αποτελέσματα από συσσωρευμένα προβλήματα 30 χρόνων.

– Εξάλλου, η παράταση που δόθηκε από 30 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου κρίνεται ως άνευ ουσίας δεδομένου ότι ένα μήνα προς των εκλογών του Μαΐου και μέχρι της αναλήψεων των καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών, τα Δημοτικά Συμβούλια δεν μπορούν να συνεδριάσουν για να εγκρίνουν μελέτες, τροποποιήσεις Τεχνικούς Προγράμματος και αναμορφώσεις Προϋπολογισμού, ενέργειες οι οποίες είναι απαραίτητες για την συμμόρφωση με τις υποδείξεις των Επιτροπών Ελέγχου Καταλληλότητας.

-Τέλος τα αθλητικά σωματεία απαιτείται να έχουν την παραχώρηση των γηπέδων πριν το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αλλά όταν αυτή η παραχώρηση γίνει χωρίς την απαιτούμενη άδεια συνεπάγεται φυλάκιση και εξοντωτικό πρόστιμό, ευθύνη που κανένας υπηρεσιακός ή αιρετός δεν μπορεί να αναλάβει.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Μη κατηγοριοποιημένο 04 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία η έγκριση προγράμματος σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ για τους αστέγους στον Δήμο Ηρακλείου

Θετική η αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου για την ένταξη του στο νέο πρόγραμμα «Στέγαση…

Ρεπορτάζ 04 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικογραφία σε βάρος αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για περιβαλλοντική ρύπανση

Για περιβαλλοντική ρύπανση κατηγορείται 32χρονος, διότι ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησε…

Ρεπορτάζ 03 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΔΣΝΑ: Στον οικονομικό εισαγγελέα τα πορίσματα του διοικητικού ελέγχου για την περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ για την περίοδο 2020 – 2023

Νίκος Χαρδαλιάς: «Τα ζητήματα διαφάνειας είναι για εμάς θέμα αξιοπρέπειας και ευθύνης» Το γραφείο του…