Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2017

ΚΕΔΕ: Ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ομόφωνο ψήφισμα του εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους 1900 Παλαιστινίους κρατούμενους που για 24η μέρα, πραγματοποιούν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές.

Προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον υπεύθυνο Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης Muhanad Jarrar.

Ο κ. Jarrar ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειές τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ανέφερε, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Ο υπεύθυνος Προξενικών Υποθέσεων της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης ζήτησε από τον κ. Πατούλη τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Πατούλης  τόνισε: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο.

Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση μας στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας».

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράσταση του στους 1.900 Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απρίλη, διαμαρτυρόμενοι για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους.

Περισσότεροι από 6.500 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους και 300 παιδιά, είναι κρατούμενοι στις φυλακές του Ισραήλ, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς δικαίωμα επικοινωνίας με τις οικογένειες τους.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, κρατούνται χωρίς να έχει προηγηθεί απαγγελία κατηγοριών.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους Παλαιστίνιους  κρατούμενους που κάνουν πολυήμερη απεργία πείνας, ζητώντας τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και των διεθνών συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’Βαθμού συμπαρίσταται σε κάθε λαό που δοκιμάζεται και καταδικάζει κάθε είδους παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…