Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2024

ΚΕΔΕ: Μήνυμα Λάζαρου Κυρίζογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με μήνυμα «Η γη μας το μέλλον μας», η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει σε όλους ότι, η ανάγκη ανάληψης δράσεων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι, διαρκής.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 η Ιουνίου 2024), είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση της γης, στην ερημοποίηση και στην ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Η προστασία του περιβάλλοντος, είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα που μας αφορά όλους, τις παρούσες και τις επόμενες γενιές. Και η  αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελεί στόχο και προτεραιότητα.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και οι Δήμοι της χώρας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιζόμαστε καθημερινά για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Προσπάθεια την οποία θα συνεχίσουμε επίμονα και άοκνα, με κάθε διαθέσιμο μέσο  για να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή, ακόμη και αν αρμοδιότητες που ανήκουν παραδοσιακά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού κατά καιρούς αφαιρούνται, ή μεταφέρονται σε άλλες μη αρμόδιες βαθμίδες της Διοίκησης, ή ακόμη και αν δυσβάσταχτα τέλη επιβάλλονται στους Δήμους οφειλόμενα στην ολιγωρία και στην αποσπασματική άσκηση της κεντρικής
πολιτικής στον τομέα του περιβάλλοντος.

Με αφορμή το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι Δήμοι της Χώρας θα συνεχίσουν να εργάζονται ακούραστα, για ένα μέλλον όπως πρέπει να είναι για εμάς και τις επόμενες  γενιές που ακολουθούν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High- Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

ΚΕΔΕ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ με τον Μ. Κόνσολα

Η δημιουργία  ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή  στο επίκεντρο συνάντησης Το πάγιο αίτημα των…

ΚΕΔΕ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (08/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…