Άρθρο Localit 17 Φεβρουαρίου, 2022

ΚΕΔΕ: Η μη απόδοση των δημοτικών τελών από τους παρόχους ενέργειας συνιστά υπεξαίρεση – Να δοθεί άμεσα λύση ακόμη και ανάκληση της αδείας  τους

Σε δεκάδες εκατομμύρια – 60-70 εκ. ευρώ – εκτιμάται ότι ανέρχονται οι οφειλές των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας  προς τους δήμους εξαιτίας της παρακράτησης των δημοτικών τελών, που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος, οι δε  καθυστερήσεις φτάνουν μέχρι και ένα χρόνο σε ορισμένους δήμους.

Το θέμα ετέθη από την ΚΕΔΕ κατά τη προχθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα, ακόμη και ανάκλησης της αδείας των παρόχων.

Το θέμα επανήλθε για συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, καθώς οι καθυστερήσεις αυτές σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση, -100%-  του ενεργειακού κόστους, των απωλειών εσόδων και των επιπλέον δαπανών των δήμων λόγω της πανδημίας, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο δεν μπορούν πλέον να το διαχειριστούν πολύ περισσότερο να το επωμιστούν οι δήμοι, οι οποίοι δυσκολεύονται ήδη να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους, ενώ υπάρχουν δήμοι οι οποίοι έχουν πρόβλημα ακόμη και στην καταβολή της μισθοδοσίας τους.

Μιλώντας στο χθεσινό ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε  ότι «εφόσον δεν αποδίδονται τα τέλη εντός διμήνου, ουσιαστικά αυτό συνιστά υπεξαίρεση».

Επανέλαβε την άποψη της ΚΕΔΕ, ότι δηλαδή πρέπει κάθε δύο μήνες να γίνεται εκκαθάριση των οφειλών προς τους δήμους και να αποδίδονται από τις εταιρείες παρόχους τα χρήματα έγκαιρα.

«Άλλωστε, σημείωσε, αυτό προβλέπεται και για τους ίδιους τους  δήμους, όπου μας παρακρατούνται από τους ΚΑΠ οι οφειλές μας, όταν δεν εξοφλούμε τα τιμολόγια εντός δύο μηνών. Δεν είναι δυνατόν οι εταιρείες να μην πληρώνουν για μήνες ή και για χρόνια. Πρέπει άμεσα να ρυθμιστεί το ζήτημα».

Τα ποσά που οφείλουν οι προμηθευτές στους δήμους, είναι ένα από τα θέματα που  αναμένεται να τεθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…