Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2017

ΚΕΔΕ: ΄Αδικες οι κατηγορίες Σκουρλέτη κατά των δημάρχων για τους συμβασιούχους

Άδικες χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ τις σημερινές κατηγορίες  του κ. Σκουρλέτη σε βάρος των δημάρχων για το ότι δεν υλοποιούν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων. Ζητούν δε από τον υπουργό να απαντήσει στα οκτώ ερωτήματα που του υπέβαλλε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, “προκειμένου να εφαρμόσουμε σωστά όσα προβλέπει το άρθρο 24 και να είναι νομικά καλυμμένοι οι δήμαρχοι”.

“Αντί να αναλάβει τις προσωπικές του πολιτικές ευθύνες για την εφαρμογή μιας διαδικασίας που αποδείχθηκε αντισυνταγματική, πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Αυτοδιοίκηση που δεν νομοθετεί, στην αντιπολίτευση που δεν κυβερνά και στους θεσμούς, των οποίων υπηρετεί πιστά τις εντολές”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ.

“Ο κ. Σκουρλέτης, συνεχίζει η ΚΕΔΕ, οφείλει να δώσει άμεσα εντολή στις νομικές του υπηρεσίες να μας δώσει τις διευκρινίσεις που ζητούμε, ώστε να υπάρξει ένας «οδικός χάρτης» για όλους τους Δήμους, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος.

Δεν επιλύεται το ζήτημα των συμβασιούχων με ανούσιες αντιπαραθέσεις. Η κοινωνία γνωρίζει ότι η κυβέρνηση δημιούργησε το πρόβλημα, όπως και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν επίσης καλά, ότι η λύση του εξαρτάται αποκλειστικά  και πάλι από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση να μην αναζητά άλλοθι στα δικά της λάθη. Η ΚΕΔΕ. επιθυμεί τη συνεργασία και αναμένει έστω και καθυστερημένα τις διευκρινήσεις στα ερωτήματα που έθεσε στον κ. Υπουργό. Κάθε μέρα που καθυστερεί να απαντήσει, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι θα χάνουν τις δουλειές τους.

Καλούμε τον κ. Σκουρλέτη, όπως έπραξε και στην περίπτωση του νόμου Σπίρτζη για τις δημόσιες συμβάσεις, όπου παρενέβη για να διορθωθούν κάποιες αρρυθμίες του νόμου, να πράξει αναλόγως και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση. Τον καλούμε να προωθήσει τις κατάλληλες νομοθετικές προβλέψεις που θα δίνουν στους δήμους την αποκλειστική αρμοδιότητα να αποφασίζουν εκείνοι, αφού εκείνοι πληρώνουν μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, μέσα πάντα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, πόσους εργαζόμενους χρειάζονται για τις ανταποδοτικές τους υπηρεσίες. Θέλουμε να αποφασίζουν οι δήμοι κι όχι το υπουργείο Εσωτερικών για το πόσους εργαζόμενους θα προσλαμβάνουμε. Μόνον έτσι θα ενισχυθεί η αυτοτέλεια των δήμων”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…