Άρθρο Localit 04 Οκτωβρίου, 2017

Καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων από την περιφέρεια Αττικής

Σε καθαρισμούς σε όλα τα ρέματα της Αττικής καθώς και σε φρεάτια υδροσυλλογής στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, προχωρά η περιφέρεια Αττικής δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και τον σχεδιασμό για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα καλεί τους δήμους να προβούν στον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτελούνται εγκαίρως οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Νάσος Αναγνωστόπουλος στο πλαίσιο της έναρξης της φθινοπωρινής περιόδου και των αναμενόμενων βροχοπτώσεων και με γνώμονα την αναγκαιότητα της καλής απορροής των ομβρίων υδάτων, προς αποφυγή συγχύσεων, διευκρινίζει με σαφήνεια, βάσει της οικείας νομοθεσίας, το δίκτυο αρμοδιότητας Δήμων και Περιφέρειας Αττικής. Ο ίδιος εφιστά την προσοχή των Δήμων για την ανάγκη συνεχούς και σχολαστικής καθαριότητας των επιφανειών (πεζοδρόμια – οδοστρώματα), ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα έμφραξης των εσχαρών υδροσυλλογής από φερτά υλικά κάθε είδους.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 03 Ιουλίου, 2026
Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Δήμου Αγίου Ευστρατίου με απορριμματοφόρο όχημα

Έκκληση αλληλεγγύης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ προς τους δήμους, σχετικά με την άμεση ανάγκη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με μια ματιά 03 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Europa Cup «ARGO» και ILCA 6 Youth European Championship στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοξενεί από τις 6 έως τις 18 Ιουλίου δύο κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 02 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: Ενημέρωσε το Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το νέο θεσμικό βήμα της Ελλάδας μέσω του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Πρόεδρος του Τμήματος Τοπικών Αρχών του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του…