Άρθρο Localit 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Κατερίνη: Το Δημοτικό Πάρκο επέστρεψε στη ζωή της πόλης

“Η δωρεάν άθληση στο πρώτο ολοκληρωμένο υπαίθριο γυμναστήριο του Δήμου Κατερίνης, σε ένα φυσικό χώρο, όπως ο πνεύμονας πρασίνου του Δημοτικού Πάρκου, «προσφέρει χαμόγελα» και μετατρέπεται σε μία ελκυστική συνήθεια για την καθημερινότητα των δημοτών – όλων των ηλικιών”, όπως περιγράφει ο Δήμος.

Μέσα από συντονισμένες παρεμβάσεις του, το δημοτικό πάρκο, ο μεγαλύτερος δημόσιος χώρος αναψυχής της πόλης έγινε ένας ισχυρός πόλος έλξης επισκεπτών και ανάπτυξης.

Στον χώρο δημιουργήθηκε και μία νέα παιδική χαρά (με δυνατότητα χρήσης ΑμεΑ).

Παράλληλα, φιλοξενεί και άλλες ήπιες αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (επιδαπέδια σκάκι, teqball, επιτραπέζια αντισφαίριση, τραπεζάκια για πικ νικ, παγκάκια γίγας, Selfie Point κ.α.), που επιτρέπουν την επικοινωνία και την κοινωνική συναναστροφή των πολιτών σε μια οργανωμένη περιοχή ελεύθερης και ταυτόχρονα υπεύθυνης χρήσης.

“Επιπλέον, μία νέα σελίδα στο θησαυρό ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα αστικού πρασίνου στη χώρα μας αποτυπώνει και η ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Πάρκου, με εντυπωσιακή προσέλευση επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Επίσης, νέα δυναμική στο πάρκο, προσέδωσε και η εκμίσθωση αναψυκτηρίου” αναφέρει ακόμη η Δήμος Κατερίνης.

«Εντάξαμε αρμονικά στην καθημερινότητά μας το πάρκο, τον μεγάλο αυτό πνεύμονα πρασίνου, τον οποίο βήμα – βήμα μετατρέπουμε  σε ένα σύγχρονο – ελκυστικό χώρο υψηλής αισθητικής και αναψυχής, σε ένα πάρκο «πρότυπο» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα με το δημοτικό πάρκο, νέες εστίες εκγύμνασης για τους πολίτες διαμορφώνονται σταδιακά με την ανάπλαση του πάρκου Ευαγγελικών και ταυτόχρονα με την τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς και στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης. Ήδη υπεγράφη η σχετική  σύμβαση με τον ανάδοχο και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…