Άρθρο Localit 28 Νοεμβρίου, 2022

Κατερίνη: Στρατηγικός στόχος η δημιουργία υδατοδρομίου

Στο χάρτη του δικτύου των υδατοδρομίων της Ελλάδας φιλοδοξούν να βάλουν την Παραλία Κατερίνης, φέρνοντας τα υδροπλάνα ολοένα και πιο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, ο Δήμος Κατερίνης και το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας.

Στη διάρκεια συνεδρίασης, το μεσημέρι της Τετάρτης 24/11, στο δημαρχείο Κατερίνης, της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, παρουσιάστηκε  από εκπροσώπους της ΔΕΠΑΝ (“Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”), η  μελέτη για το «Υδατοδρόμιο Παραλίας Κατερίνης».

Η μελέτη, όπως τονίζεται, προβλέπει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ίδρυσή του, το σχέδιο ασφαλείας, το σχέδιο πτήσης, την αρχιτεκτονική μελέτη των κτιρίων που πρόκειται να τοποθετηθούν στο Λιμάνι, καθώς και τους υδατοδιαδρόμους για την προσθαλάσσωση-αποθαλάσσωση των υδροπλάνων.

«Για τον Δήμο Κατερίνης συνιστά στρατηγικό στόχο η  υλοποίηση του εγχειρήματος  ίδρυσης  και λειτουργίας Υδατοδρομίου στην Παραλία μας, ώστε να επιτευχθεί η αδιάλειπτη και ποιοτική συνδεσιμότητα της περιοχής μας, με την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μια συνδεσιμότητα που αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για λόγους Αναπτυξιακούς, Τουριστικούς και ευρύτερα Κοινωνικούς, Η διαχείριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Λιμένα Παραλίας, η εποικοδομητική συνεργασία μας με τη Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Ν. Πιερίας μπορεί να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική μας κοινωνία», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Η διασύνδεση με υδροπλάνα θα ενδυναμώσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας ως προορισμού, την τοπική οικονομία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Είμαστε πλέον έτοιμοι να υποβληθεί προς το Υπουργείο μεταφορών το αίτημα για την άδεια  ίδρυσης του υδατοδρομίου της Κατερίνης. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο – όπως προκύπτει και από την υπεπλήρη μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα – για την ευρύτερη περιοχή, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουρισμού συνεισφέροντας στη διασύνδεση των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας», σημειώνει σε δήλωσή του,  ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του ΛΤΝ Πιερίας, Αστέριος Μπουσνάκης.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…