Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2023

Κατερίνη: Στο «Αντώνης Τρίτσης», οι μελέτες για διώροφο υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Μακεδονίας και ανάπλαση στην περιοχή του Σιδ. Σταθμού

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εντάχθηκαν δύο μελέτες  του Δήμου Κατερίνης, οι οποίες αφορούν η πρώτη, στην κατασκευή διώροφου υπόγειου πάρκινγκ στην πόλη και η δεύτερη, στη ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού σταθμού.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί την ωρίμανση – εκπόνηση μελετών για την κατασκευή διώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στο κέντρο του Δήμου Κατερίνης (πλατεία Μακεδονίας στο χώρο όπου σήμερα υπάρχει ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης), για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της έλλειψης χώρων στάθμευσης και την ανάπλαση του χώρου πάνω από αυτό, που τελικά θα αναδείξει αισθητικά μια από τις κεντρικότερες περιοχές του Δήμου και παράλληλα θα αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής.

Η δεύτερη μελέτη που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αφορά την ανάπλαση της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, η οποία αν και πυκνοκατοικημένη στερείται βασικών υποδομών, μέσω παρεμβάσεων για την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων.

«Η Κατερίνη αλλάζει. Με σχέδιο και ταχύτητα το όραμά μας γίνεται πράξη. Η ένταξη του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» είναι ένα καθοριστικό βήμα για την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ένα σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που θα δώσει πνοή στην πόλη μας.

Ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κατερίνης θα αποκτήσει το δικό του αποτύπωμα . Μια ανάπλαση που σε συνδυασμό με την παρέμβαση μας στο παλαιό εργοστάσιο του ΟΣΕ θα αναδείξει μια περιοχή σε  σημείο αναφοράς για την πόλη της Κατερίνης», τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

“Την  ένταξη χρηματοδότησης των μελετών  ύψους 534.029,99 ευρώ,  ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας”, σημειώνει ο Δήμος.

Τέλος όπως ενημερώνει, στο επόμενο στάδιο μετά την ολοκλήρωση και τη πλήρη αδειοδότηση /έγκριση των μελετών θα υποβληθεί το κύριο υποέργο της κατασκευής του έργου του υπόγειου χώρου στάθμευσης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6,9 εκ. ευρώ.

Αντίστοιχα για το Σιδηροδρομικό Σταθμό με την ολοκλήρωση της μελέτης, θα υποβληθεί το κύριο υποέργο ανάπλασης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συντηρούνται και βελτιώνονται οι ποδηλατόδρομοι Λίμνης Πλαστήρα

Στην συντήρηση και βελτίωση των ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Νεβρόπολης Αγράφων και Πλαστήρα, προχωρά ο…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει η ανάπλαση του Ποταμού Αντικυθήρων

Τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ποταμού Αντικυθήρων και συνοδευτικές εργασίες», που…

Ενδιαφέρουν 01 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορκωμοσία υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” του Δήμου Θηβαίων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 1η Ιουνίου, η επίσημη ορκωμοσία των μόνιμων υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο…