Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2024

Κατερίνη: Σταθερά  παραμένουν τα δημοτικά τέλη για το 2025

Μηδενική αύξηση όλων των δημοτικών τελών, για το έτος 2025, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στην τακτική του συνεδρίαση (15/11/2024) ύστερα από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Νίκου Τσιαμπέρα.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και φωτισμού, Ημερήσιου Ανταποδοτικού Τέλους χρήσης λαϊκών αγορών, καθώς και για τα Δημοτικά Τέλη άρδευσης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαχος Ν. Τσιαμπέρας, έκανε την ίδια εισήγηση και στη Δημοτική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι η μη αύξηση του τελών άρδευσης στο Δήμο Κατερίνης έτους 2025, σχετίζεται με το γεγονός ότι η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, θα παρουσιάσει πληρέστερα στοιχεία, αφού εξετάσει αν υπάρχουν οφειλές που δεν αποδόθηκαν ακόμη αλλά θα αποδοθούν στον Δήμο και θα καλύψουν τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων.

Ο κ. Τσιαμπέρας  μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με δηλώσεις του υπενθύμισε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, ότι, εφόσον διαπιστωθεί σαφής βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη και θα επανέλθουν στα επίπεδα πριν από την αναγκαστική αύξησή τους προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός του Δ. Κατερίνης.

Επανέλαβε τέλος ότι, το τελευταίο διάστημα συνεχίζεται η οικονομική εξυγίανση, μειώθηκε κατά 4 εκ. ευρώ το χρέος του Δ. Κατερίνης κατά το τελευταίο 10μηνο και, παράλληλα, υπάρχει μια σαφής αύξηση της θετικότητας των ποσοστών στους ποιοτικούς οικονομικούς δείκτες που σχετίζονται με τα έσοδα και τα έξοδα, γεγονός για το οποίο δόθηκαν συγχαρητήρια από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ καθώς και από το Υπουργείο προς τον Δήμο Κατερίνης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…