Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2023

Κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην Παλαιά Κοκκινιά

Στην κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου ακινήτου στην Παλαιά Κοκκινιά στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, προχώρησε χθες Πέμπτη ο Δήμος Πειραιά, καθώς το συγκεκριμένο ακίνητο είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και όχλησης των κατοίκων της περιοχής.

Το ακίνητο βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, ενώ στο σημείο, κατά την επιχείρηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας, ο  Σύμβουλος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας  Βασίλης Σκανδάλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  Βασίλης Ταταρόπουλος.

Όπως σημειώνει σχετικά, ο Δήμος Πειραιά καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να κατεδαφίζονται όσα κτήρια είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 «Τα ιδιωτικά, εγκαταλελειμμένα ακίνητα είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, καθώς καταλήγουν να αποτελούν εστίες μόλυνσης και να είναι επικίνδυνα για τους κατοίκους και τους διερχόμενους. Παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε σε ακίνητα που είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αποδίδουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς και ασφαλείς. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης και είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες από τις τελευταίες μας παρεμβάσεις ήταν στην Παλαιά Κοκκινιά, όπως: επιχειρήσεις καθαριότητας, εξωραϊσμούς  κοινόχρηστων χώρων κ.α. Δίνουμε έμφαση στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και στην Παλαιά Κοκκινιά, σε μια περιοχή που δεν έχει  μεγάλες δυνατότητες παρεμβάσεων λόγω της δόμησής της. Δεν ξεχνάμε καμία περιοχή του Πειραιά και είμαστε καθημερινά και στις γειτονιές και στο κέντρο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

«Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόβλημα, καθώς εκτός από την επικινδυνότητα που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν οχλήσεις από τη γειτονιά, αφού σε πολλά από τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα μένουν παραβατικοί ή καταληψίες και πολλές φορές μετατρέπονται σε υγειονομικές «βόμβες». Βρισκόμαστε στην Παλαιά Κοκκινιά, στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Κορυτσάς, είχαμε πολλά παράπονα από τη γειτονιά και προχωρήσαμε στην κατεδάφιση του ακινήτου», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης  Παναγιώτης Ρέππας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Διανομή τροφίμων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κοζάνης

Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας…