Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2020

Kαταστροφές στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό

Καταστροφές σημειώθηκαν στη Σμύρνη από τον ισχυρότατο σεισμό που έγινε ανοιχτά της Σάμου. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο twitter φαίνεται ότι έχουν σημειωθεί καταρρεύσεις κτηρίων ενώ η πόλη σκεπάστηκε από τεράστια σύννεφα σκόνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση στο twitter λέγοντας ότι «με όλα τα μέσα του κράτους μας είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν πληγεί από το σεισμό. Αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε την απαραίτητη εργασία στην περιοχή με όλες τις σχετικές υπηρεσίες και τους υπουργούς».

O υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κατέρρευσαν στα περίχωρα της Σμύρνης 6 κτήρια ενώ έχουν αρχίσει οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, το επίκεντρο θεωρείται ότι είναι σε μικρή απόσταση από τη Σμύρνη σε μια περιοχή που ονομάζεται Σεφερί Χισάρ.

Οι τουρκικές αρχές δίνουν μέγεθος 6,6 ρίχτερ. Όπως είπε ο δήμαρχος του Σεφερί Χισάρ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και στην περιοχή του Μαρμαρά

Πηγή: ΕΡΤ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…