Άρθρο Localit 03 Ιανουαρίου, 2014

Κατά 524 δισ. δολάρια αύξησαν την περιουσία του οι 300 πλουσιότεροι του κόσμου

millionerΟι 300 πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο έγιναν πλουσιότεροι κατά 524 δισ. δολάρια το 2013, σύμφωνα με σχετικό δείκτη του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Η συνολική καθαρή αξία της περιουσίας τους την 31 Δεκεμβρίου που έκλεισε η αγορά ανήλθε στα 3,7 τρισ. Δολάρια.  Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφηκαν στη βιομηχανία της τεχνολογίας, τα οποία εκτοξεύθηκαν κατά 28%.

Από τους 300 πλούσιους που περιλαμβάνονταν στην τελική κατάταξη του δείκτη για το 2013, μόνο οι 70 κατέγραψαν καθαρή ζημιά στο έτος.

Σύμφωνα με τον Τζον Κατσιματίδη, ιδρυτή του ομίλου εταιρειών ενέργειας και διαχείρισης ακίνητης περιουσίας Red Apple, οι πλούσιοι θα συνεχίσουν να γίνονται πλουσιότεροι το 2014. Τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά, οι αγορές μετοχών θα συνεχίσουν να μεγεθύνονται και η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά τουλάχιστον 2%.

Ο Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Microsoft, ήταν ο περισσότερο κερδισμένος. Η περιουσία του 58 ετών μεγιστάνα αυξήθηκε κατά 15,8 δισεκ. δολάρια σε 78,5 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη, καθώς οι μετοχές της Microsoft αυξήθηκαν κατά 40%.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…