Άρθρο Localit 09 Αυγούστου, 2023

Καρδίτσα: Ξεκινά η κατασκευή των αστικών υποδομών για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

Την σύμβαση για την κατασκευή των αστικών υποδομών για τη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου υπέγραψε το πρωί της Τετάρτης, ο Δήμαρχος Καρδίτσας  Βασίλης Τσιάκος. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 685.451,54 ευρώ.

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) είναι ένα εγχείρημα που βρίσκει έδαφος σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις αλλάζοντας ολόκληρες περιοχές καθώς καταφέρνει να συνδυάσει την αναβάθμιση των αστικών υποδομών, την διατήρηση της παραδοσιακής εμπορικής ζωής και το πάντρεμα της με το σύγχρονο εμπόριο,όπως σημειώνει ο Δήμος.

«Υπογράψαμε τη σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του υποέργου που αφορά στον Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Καρδίτσας. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος εμπλέκεται κυρίως στο επίπεδο της δημιουργίας των αστικών υποδομών για την κατασκευή του Open Mall. Με την έναρξη της κατασκευής ουσιαστικά δίνουμε το έναυσμα για να αλλάξει εικόνα ένα σημαντικό κομμάτι του εμπορικού κέντρου της πόλης που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθώς περιλαμβάνει την οδό Βάλβη με το ξεχωριστό χρώμα της, την οδό Μ. Αλεξάνδρου και φυσικά το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς που αποτελεί μνημείο της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη παρέμβαση η οποία συνδυάζεται και με σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως η μεγάλη ανάπλαση της πλατείας Πλαστήρα, η ανακατασκευή – αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων, οι εκτεταμένες ασφαλστοστρώσεις σημαντικών κεντρικών αρτηριών της πόλης, περιλαμβάνονται σε όσα υλοποιήσαμε και όσα άμεσα προωθούμε ως κεντρικά έργα ώστε  να κάνουμε την πόλη της Καρδίτσας μια πόλη με σύγχρονες αστικές υποδομές, μια πόλη που αξίζει να ζεις» δήλωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας.

Η μελέτη του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου επιδιώκει την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Καρδίτσας. Βασικός στόχος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής αγοράς και την παροχή της βέλτιστης αγοραστικής εμπειρίας. Ταυτόχρονα στοχεύει στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την προσέλκυση αγοραστικού κοινού από άλλες πιο μακρινές περιοχές μέσω της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής παρέμβασης στον κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο.

Στόχος είναι :

  • η ανάδειξη των σημαντικών πολιτιστικών πόρων
  • η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και κατ’ επέκταση, ολόκληρης της πόλης.
  • η βέλτιστη εξασφάλιση της προσβασιμότητας και προσπελασιμότητας για όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες
  • η βιοκλιματική αναβάθμιση του υπαίθριου χώρου
  • ο αειφόρος χαρακτήρας των επεμβάσεων
  • η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση και αλληλεπίδραση με την ευρύτερη περιοχή
  • η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη ίδρυση νέων επιχειρήσεων

Η ανάπλαση επιχειρεί να προσδώσει την τόνωση της τοπικής οικονομίας και να αυξήσει την ροή των επισκεπτών στον δήμο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…