Άρθρο Localit 07 Αυγούστου, 2023

Καρδίτσα: Ξεκινά άμεσα το έργο κατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη

Ξεκινά άμεσα στην Καρδίτσα, η ανακατασκευή των πεζοδρομίων κεντρικών οδών και κοινόχρηστων χώρων, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου, από τον δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο και τον ανάδοχο.

Προτεραιότητα όπως τονίζεται θα δοθεί στην αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς

«Με βάση τη μελέτη, προβλέπεται να κατασκευαστούν αρκετά χιλιόμετρα πεζοδρομίων εντός της αστικής ζώνης. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.845.884,87 ευρώ,  σε συνδυασμό με τις ασφαλτοστρώσεις, αλλάζει ριζικά την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών», όπως σημειώνει ο Δήμος Καρδίτσας.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Καρδίτσας,Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου τη σύμβαση για ένα  πολύ μεγάλο έργο που αφορά στο Δήμο μας. Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων σε μεγάλο μέρος της πόλης είναι διαπιστωμένη ανάγκη εδώ και πολλά χρόνια. Για το σκοπό αυτό εξασφαλίσαμε πιστώσεις 2,845 εκ. ευρώ. Είναι έργο που συνδυάζεται με τις ασφαλτοστρώσεις που υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε. Θα αποκτήσει έτσι η πόλη ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο και ένα σύγχρονο δίκτυο πεζοδρομίων. Θέλω να επισημάνω ότι δώσαμε οδηγίες στον ανάδοχο το έργο να ξεκινήσει από τον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς καθώς οι φθορές στο χώρο είναι μεγάλες. Η Δημοτική αρχή έχει πει από την πρώτη στιγμή ότι σχεδιάζει με βάση τις πραγματικές ανάγκες και υλοποιεί έργα που αλλάζουν συνολικά την εικόνα του Δήμου μας. Με όραμα μια πόλη που αξίζει να ζεις θέτουμε τις βάσεις για την Καρδίτσα του μέλλοντος».

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή και συντήρηση-επισκευή πεζοδρομίων με σκοπό την λειτουργική τους αναβάθμιση, την αύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση του δικτύου κίνησης των πεζών με πρόνοια για τα άτομα με μειωμένη.

Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι:

  • Ανακατασκευή και συντήρηση – επισκευή πεζοδρομίων (πλακοστρώσεις, κρασπεδώσεις κλπ) στις απαιτούμενες θέσεις σύμφωνα με τη μελέτη.
  • Διαμόρφωση όδευσης τυφλών με ειδικές πλάκες και ραμπών ΑΜΕΑ για τη βελτίωση προσβασιμότητας των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
  • Μετατόπιση εμποδίων (πινακίδες σήμανσης, κλπ) για τη δημιουργία ελεύθερης όδευσης πεζών από εμπόδια.
  • Αποκατάσταση φρεατίων.
  • Επαναφύτευση θάμνων και δένδρων.
  • Στα περιθώρια των μικρών δέντρων θα τοποθετείται μεταλλική εσχάρα, ενώ στα δέντρα με μεγάλη διάμετρο θα τοποθετείται βότσαλο ή κροκάλα ποταμίσια διαστάσεων 8-13 cm χρώματος γκρι ή άσπρο.
  • Κατασκευή εσοχών κάδων απορριμμάτων 3 θέσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατοντάδες συστημένες επιστολές για καθαρισμό οικοπέδων από τον Δήμο Πεντέλης

Μεγάλο αριθμό συστημένων επιστολών,  έχει αποστείλει σε ιδιοκτήτες  ακάλυπτων χώρων και οικοπέδων η Αντιδημαρχία Καθαριότητας,…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Τα πρώτα info points εγκαταστάθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης

Δέκα διαδραστικά συστήματα  που τοποθετήθηκαν στην είσοδο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου…