Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2023

Καρδίτσα: Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Ο Δήμος Καρδίτσας με τα παιδιά των δημοτικών ΚΔΑΠ, τον πολιτιστικό σύλλογο παιδιών, τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το τμήμα Τροχαίας της Α.Δ. Καρδίτσας, διοργανώνουν της Παρασκευή 2 Ιουνίου παραμονή της παγκόσμιας ημέρας ποδηλάτου, δράσεις στην πλατεία Πλαστήρα από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλούς και βιώσιμης μετακίνησης με το ποδήλατο.

Στην πλατεία Πλαστήρα τα παιδιά θα ασχοληθούν με ποδηλατικές δράσεις, βιωματικά παιχνίδια, ποδηλατική αγωγή ενώ στο τέλος θα γίνει και κλήρωση ποδηλάτων. Καλούνται όλοι οι μικροί συνδημότες και όχι μόνο να πάρουν μέρος. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια ωραία ποδηλατοβόλτα που οργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα είναι το παρακάτω:   

18.00   Στίβος δεξιοτεχνίας με τη χρήση ποδηλάτου, για παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών από τα Κ.Δ.Α.Π. και το Τμήμα Παιδείας, Διοικητικής Υποστήριξης και Προγραμματισμού Εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας. Οργάνωση βιωματικών παιχνιδιών.

19.00  Ενημέρωση για την ασφαλή ποδηλασία από το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.

20.00   Ποδηλατοβόλτα για όλους, στους δρόμους της πόλης από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας με αφετηρία την πλατεία Παυσιλύπου. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Ν. Πλαστήρα στις 20:00 και η διαδρομή θα έχει ως εξής:  Πεζόδρομος Στ. Λάππα, Λ. Σακελλαρίου, Ιεζεκιήλ, Ανδρ. Παπανδρέου,  Καποδιστρίου, Χαρίτου, Ιεζεκιήλ, Κολοκοτρώνη, πεζόδρομος «παλαιών Μαστόρων», Υψηλάντου,  Ηρ. Πολυτεχνείου, Θεσσαλιώτιδος, Κουμουνδούρου, Υψηλάντου,  Αγράφων, Λεωφ. Δημοκρατίας, πλατεία Ν. Πλαστήρα (τέρμα).  

Στις εκδηλώσεις εκτός των άλλων συμμετέχουν οι μαθητές της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας ζωγραφίζοντας με θέμα «Το ποδήλατο ομορφαίνει τη ζωή μας». Οι μαθητές που θα παραδώσουν τη ζωγραφιά τους από τις 18.00 έως τις 20.00 στην πλατεία Πλαστήρα, θα συμμετέχουν στην κλήρωση τριών ποδηλάτων (χορηγία της Εταιρίας Παπαδάκος Β.  Α.Β.Ε.Ε.)

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μισό εκατομμύριο γερμανικά μπαλκόνια διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες παραγωγής ρεύματος

Υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα γερμανικά μπαλκόνια που διαθέτουν ηλιακών συλλεκτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα μέλη από όλη την Ελλάδα στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Οχτώ επιπλέον δήμοι εντάχθηκαν στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Πρόκειται για τους δήμους Αγιάς, Αμυνταίου,…

Ενδιαφέρουν 14 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας ο Καλαματιανός χορός και το Δρώμενο Ευετηρίας της Νέδουσας

Ο Καλαματιανός Χορός και το Καρναβάλι Καθαράς Δευτέρας στη Νέδουσα Ταΰγετου (Δρώμενο Ευετηρίας) συγκαταλέγονται στις…