Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2018

«Καν’ το Σωστά» στον Δήμο Ελασσόνας

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 23 και αύριο Πέμπτη 24 Μαΐου,  στην Ελασσόνα, ο Δήμος της περιοχής και η αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς».

Επιθυμία και των φορέων είναι η προώθηση των αρχών της Οδικής Ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, καθώς η Ελλάδα κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. όσον αφορά τα ποσοστά θανάτων από τροχαία συμβάντα.

Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο έχει αναπτύξει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναγνωρισμένα πανευρωπαϊκά ως πρωτοποριακός θεσμός, με τον εύγλωττο τίτλο «Καν’ το Σωστά».

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Καν’ το Σωστά», από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Β. Φαρμάκης.

Θα ακολουθεί η πρακτική ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών & λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα πρόληψης τροχαίων συμβάντων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές.

Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης των προγραμμάτων για τους μαθητές θα είναι Τετάρτη και Πέμπτη, 9:00-14:30. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το απόγευμα, 18:00-21:00, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων-This is Athens Agora 2026

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας Α.Ε., διοργάνωσε την εκδήλωση «This is Athens Agora…

Με μια ματιά 22 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας σε σχολικές μονάδες

Ο Δήμος Πεντέλης προχωρά στην εγκατάσταση συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας σε σχολικές μονάδες, στο πλαίσιο ενίσχυσης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 21 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α.: Στο επίκεντρο το προσωπικό των κοινωνικοπρονοιακών δομών και η ενίσχυση των Δήμων

Συναντήσεις στα γραφεία της ΚΕΔΕ με την εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το προεδρείο της…