08 Σεπτεμβρίου, 2021

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, στο πλαίσιο της συνεχούς εκπόνησης έργων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου, εφαρμόζει ήδη μία σειρά καλών πρακτικών, ενώ βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και επόμενα αντίστοιχα projects.

 

Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «WiFi4EU», ήδη τρία σημεία εντός του Δήμου, στις κοινότητες Λεπτοκαρυάς, Λιτοχώρου και Πλαταμώνα, απέκτησαν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Πρόκειται για πρόγραμμα που ξεκίνησε αρχικά σε 70 δήμους της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, με το οποίο δημιουργήθηκαν κόμβοι αναπαραγωγής δωρεάν σήματος internet σε δημόσιους χώρους, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κόμβων στο σύνολο των 12 κοινοτήτων του Δήμου.

 

 

Ο δήμος υλοποιώντας τον σχεδιασμό του Δημάρχου Βαγγελη Γερολιολιου,  προχώρησε στον εκσυγχρονισμό 15 στάσεων αστικών λεωφορείων, για την βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού του Δήμου.

 

Το έργο, του οποίου η χρηματοδότηση έρχεται μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος 2» του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά στάσεις αστικών λεωφορείων και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, συγκεκριμένα 5 στάσεις στη Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου, 8 στάσεις στη Δ.Ε. Δίου και 2 στάσεις στη Δ.Ε. Λιτοχώρου.

 

­Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Δήμου Δίου-Ολύμπου Δημήτρη Πατσιαρικα ,μεταξύ άλλων θα γίνει τοποθέτηση νέων στεγάστρων, που θα διαθέτουν φωτισμό μέσω φωτοβολταϊκού συστήματος, ώστε να είναι ασφαλής η παραμονή των επιβατών στο χώρο της στάσης τις νυχτερινές ώρες, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Ως προς τον σχεδιασμό τους πρόκειται για καινοτόμα, λειτουργικά στέγαστρα “νέας γενιάς”, με νέα καθίσματα, που θα παρέχουν ασφάλεια στους χρήστες των αστικών λεωφορείων από τις καιρικές συνθήκες, κατά την αναμονή τους, με ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Παράλληλα στις νέες αυτές στάσεις αστικών λεωφορείων θα δίδεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Νέο πρόγραμμα αφορά στην προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου τοποθέτησε μία σειρά από σπίτια, σε διάφορα σημεία σε όλη την επικράτεια του Δήμου, ώστε τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα σκυλιά κυρίως), να βρίσκουν καταφύγιο από το κρύο.

 

Σημειώνεται , ότι οι χειμώνες είναι ιδιαίτερα σκληροί στη «σκιά» του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, τόσο για τους κατοίκους όσο – πολύ περισσότερο – για τα αδέσποτα ζώα της ευρύτερης περιοχής, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του δημοτικού καταφυγίου φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το Ψηφιακό Αποθετήριο Ιστορίας Δήμου Σαρωνικού παρουσιάσθηκε πρόσφατα στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου σε μια…

Καλές Πρακτικές Δήμων 20 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στον 6ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού…

Καλές Πρακτικές Δήμων 19 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρέσπα χωρίς σκουπίδια: Διασυνοριακή δράση καθαρισμού

Με πρωτοβουλία των Δημάρχων των τριών Δήμων από τις τρεις χώρες που μοιράζονται την Μεγάλη…