Άρθρο Localit 11 Απριλίου, 2024

Καλαμάτα: Τα πρώτα info points εγκαταστάθηκαν στο Ιστορικό Δημαρχείο της πόλης

Δέκα διαδραστικά συστήματα  που τοποθετήθηκαν στην είσοδο και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, προσφέρουν την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, να λάβουν πληροφορίες για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και τα περίχωρα, για τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία, καθώς, επίσης, να περιηγηθούν ψηφιακά σε σημεία ενδιαφέροντος εντός και πέριξ της Καλαμάτας.

Τα info points, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργία σύγχρονων μέσων προβολής των πολιτιστικών και των τουριστικών πόρων της Καλαμάτας», παρουσιάστηκαν χθες Τετάρτη 10 Απριλίου, και πρώτοι τα δοκίμασαν μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

«Η Καλαμάτα αποκτά ένα σύγχρονο εργαλείο προβολής και ενημέρωσης πολιτών και επισκεπτών», ανέφερε εμφατικά ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος

Τα συστήματα ενσωματώνουν εντυπωσιακές τεχνολογίες και είναι σχεδιασμένα με τρόπο που να καλούν το χρήστη να «παίξει» για να λάβει την πληροφορία, δίνοντας και το παράδειγμα για τον τρόπο που ο Δήμος Καλαμάτας βλέπει το μέλλον και το πως η τεχνολογία θα αξιοποιείται στην αλληλεπίδραση με κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο, κατά τη θερινή περίοδο θα λειτουργήσουν ακόμα τρία διαδραστικά συστήματα στην παραλία της πόλης.

Παράλληλα τονίζεται ότι με την προσθήκη των info points, σε συνδυασμό με το Ψηφιακό Μουσείο για το 1821, το Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων , το Γραφείο Τουριστικής Προβολής αλλά και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχει δημιουργηθεί στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου, ένας πολυλειτουργικός χώρος προβολής και ενημέρωσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ίδρυση Σχολών Σχολή Πέτρας και Παραδοσιακών Μορφών Δόμησης σε Κοζάνη και Αρκαδία

Την ίδρυση επαγγελματικής σχολής μαθητείας στα Λαγκάδια Γορτυνίας, εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Βρισκόμενη σε περιοχή…

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε 29 δήμους θα λειτουργήσουν φέτος 32 κατασκηνώσεις – 4 εκ. ευρώ το ύψος της χρηματοδότησης (ΚΥΑ)

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) καθορίζονται οι όροι οργάνωσης και λειτουργίας κατασκηνώσεων το Κρατικού Προγράμματος…

Ενδιαφέρουν 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσινο Ταμείο: 100 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις για το 2024

Οριζόντια τεχνική βοήθεια προς τους πιο αδύναμους δήμους της χώρας από πλευράς στελέχωσης, ώστε να…