Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2022

Καλαμαριά: Στο “Αντώνης Τρίτσης” η προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης

Δύο σημαντικά έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα της πόλης εξασφάλισε ο Δήμος Καλαμαριάς, μετά και την έγκρισή τους από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρώτο αφορά στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισής τους, προϋπολογισμού 2.589.560,20 €, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος θα παραλάβει συνολικά δέκα ηλεκτρικά οχήματα και έξι σταθμούς φόρτισης, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση των ρύπων.

Με το δεύτερο έργο ο Δήμος Καλαμαριάς προχωράει στην «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για τη Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο εναρμόνισής του με τους στόχους που τίθενται στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, ο Δήμος Καλαμαριάς θα τοποθετήσει υπόγειους  κάδους αποθήκευσης ανακυκλώσιμων αποβλήτων (χαρτιού-χαρτονιού, μετάλλου, πλαστικού, γυαλιού κλπ) σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ θα μπουν και οικίσκοι ανακύκλωσης, οι οποίοι  διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την διαλογή στην Πηγή των τεσσάρων υλικών.

Παράλληλα προχωράει στη προμήθεια δύο  απορριμματοφόρων οχημάτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή των υπόγειων κάδων. Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 3.093.564,40 €.

«Η Καλαμαριά διαρκώς εκσυγχρονίζεται. Η έγκριση των δύο αυτών έργων είναι αποτέλεσμα εντατικής  δουλειάς, που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά την καθαριότητα της πόλης, η οποία όπως έχω ξαναπεί αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…