Άρθρο Localit 21 Φεβρουαρίου, 2023

Κ. Ζέρβας: Οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού θα διερευνηθούν σε βάθος

«Οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία θα διερευνηθούν σε βάθος» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου για τον απώλεια  του 2,5 ετών κοριτσιού στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός».

Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατο της μικρής Άννας. Δεν υπάρχουν λόγια. Το Ίδρυμα έχει τη δική του ιστορία προσφοράς για πάνω από έναν αιώνα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι εκεί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Οι γιατροί που κατά καιρούς έχουν εργαστεί εκεί είναι εξαιρετικοί επιστήμονες με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία θα διερευνηθούν σε βάθος. Πλάι στην έρευνα των αρχών, από την πρώτη στιγμή ζήτησα και εγώ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης». Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τα πιο θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την τραγική μητέρα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός»
Σε γραπτή δήλωσή του προς το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Αγίου Στυλιανού Θεόφιλος Πατέλης επεσήμανε:
«Ως άνθρωπος αλλά και ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ‘Άγιος Στυλιανός’ αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη μητέρα του παιδιού που χάθηκε. Είναι ένα γεγονός που καμία μητέρα δεν αξίζει να ζήσει. Παρόμοιος πόνος καταλαμβάνει και όλο το προσωπικό του ιδρύματος για το αγγελούδι που χάθηκε. Πέρασε δύο χρόνια της ζωής του στο ίδρυμα, λαμβάνοντας τη φροντίδα του: τάισμα,  καθαριότητα, ιατρική μέριμνα, παιχνίδι κλπ. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι εντός των επόμενων ημερών κατόπιν δικαστικής απόφασης το παιδί θα γυρνούσε στη μητέρα του. Για εμάς, κάθε επιστροφή παιδιού στη φυσική του οικογένεια είναι μια νίκη. Στηρίζω το προσωπικό του Ιδρύματος, γνωρίζοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον που έχει για όλα τα παιδιά που φιλοξενούμε και πιστεύω ότι όλοι έκαναν αυτό που θα έκαναν και για τα δικά τους παιδιά. Τα περαιτέρω είναι θέμα της ΕΔΕ, που άμεσα διατάχθηκε, και της Δικαιοσύνης, την οποία εμπιστεύομαι».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα “Απόλλων” που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα και…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 12-21 Ιουλίου 2024

Αφιερωμένο στους Καλλιτέχνες του Χορού- Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων   Συνώνυμο με την εξέλιξη του…