Άρθρο Localit 10 Ιανουαρίου, 2022

Κ. Πελετίδης : Η Δημοτική αρχή στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον πολιτισμό

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής Πατρέων στον αγώνα των μουσικών και όλων των εργαζόμενων στον πολιτισμό και στα δίκαια αιτήματά τους εξέφρασε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης μιλώντας σήμερα στη συγκέντρωση   του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

– Να υπάρχει δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους καλλιτέχνες, σε όλους τους χώρους (θέατρο, μουσικές σκηνές, εστιατόρια, κτλ) να μπαίνουν σε αναστολή – για όσο διάστημα απαιτείται ώστε να καλύπτονται οι συνάδελφοι που νοσούν, αλλά και αυτοί που δεν νοσούν και τίθενται αναγκαστικά σε αργία μέχρι να ολοκληρωθεί η καραντίνα των υπολοίπων συναδέλφων.

– Ένταξη των εκπρόθεσμα εγγεγραμμένων στο Μητρώο Καλλιτεχνών καθώς και όλων όσων πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μητρώο (4 χρόνια προϋπηρεσία ή 2 συν τίτλο σπουδών).

– Να καταργηθούν οι νέοι κόφτες από το Μητρώο Καλλιτεχνών που κόβουν τις αιτήσεις σε όσους δεν εμφανίζουν δραστηριότητα στην ειδικότητά τους κατά τον τελευταίο μήνα. Να ενταχθούν στην αποζημίωση όλες οι ειδικότητες (ΣΤΕΠ) του Μητρώου.

– Άδειες Δώρα Επιδόματα σε όλους τους δικαιούχους αποζημίωσης μέσω Μητρώου όπως ακριβώς δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε αναστολή

– Αναδρομική αποζημίωση για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη για το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου.

– Να εξασφαλιστεί το εισόδημα για όλους όσους δουλεύουν χωρίς σταθερή εργασία, με εισόδημα χαμηλότερο πολλές φορές, ακόμα και από τον βασικό μισθό, και που αποτελούν την συντριπτική πλειονότητα του κλάδου.

– Να πάρει επιτέλους το κράτος την ευθύνη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζόμενων, να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Να καλυφθεί με Κρατική ευθύνη το κόστος της επιδημιολογικής επιτήρησης στους χώρους εργασίας που έχουν απομείνει. Πρωτοκόλλα υγείας στο Θέαμα –Ακρόαμα με κριτήριο την περιφρούρηση της υγείας εργαζόμενων και κοινού και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Από το σημείο της συγκέντρωσης πέρασε η μοτο-πορεία του Συνδικάτου Διανομέων – Ντελιβεράδων Νομού Αχαΐας που προηγουμένως πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Ο δήμαρχος και οι παρευρισκόμενοι με θερμά χειροκροτήματα χαιρέτησαν κι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους συμμετέχοντες στη μοτο-πορεία, ενώ το απόγευμα ο κ. Πελετίδης θα παραστεί και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (28/11)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν  rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Δ.…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test στον δήμο Ωραιοκάστρου

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στο δήμο Ωραιοκάστρου πρωινές και απογευματινές ώρες. Ειδικότερα, τα rapid…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (25/11)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα εξής: Δ.…