Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2017

Κ. Παπανάτσιου: Φορολογική εξομοίωση βουλευτών και αιρετών με το σύνολο των φορολογουμένων

Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κ. Παπανάτσιου είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη, για τον τρόπο υπολογισμού  της εισφοράς αλληλεγγύης των βουλευτών, αλλά η συζήτηση γενικεύθηκε, όταν ο βουλευτής ζήτησε την κατάργηση όλων των βουλευτικών προνομίων.
Παρουσιάζοντας η υφυπουργός στοιχεία για τα ισχύοντα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν επί της σημερινής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι υπήρξαν τροποποιήσεις που κατέστησαν δικαιότερη τη φορολογία εισοδήματος των πολιτικών προσώπων με το σύνολο των πολιτών.
«Η εισφορά αλληλεγγύης εξομοιώθηκε με εκείνην που ισχύει για όλους τους φορολογούμενους» δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια υφυπουργός και προανήγγειλε ότι «και το ίδιο θα γίνει συνολικά με τη φορολογία των εισοδημάτων τους». Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, σημείωσε, ενσωματώθηκε στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, οι κλίμακες και οι συντελεστές φορολογίας αναμορφώθηκαν με τρόπο που να λαμβάνεται υπ’ όψιν η συνολική επιβάρυνση όλων των φορολογουμένων από τη φορολογία εισοδήματος και από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…