Άρθρο Localit 14 Σεπτεμβρίου, 2020

Κ. Μητσοτάκης: Μέχρι τέλος του χρόνου η ψήφιση του ν/σχ για τις αρμοδιότητες

Μέχρι τέλος του χρόνου θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων, μεταξύ κράτους, αποκεντρωμένων διοικήσεων, δήμων και περιφερειών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα την αλλαγή του ν.4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, που αφορά άμεσα και την Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε σχετικά τα εξής:

« Και βέβαια στην Αυτοδιοίκηση μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους οριστικά τις αρμοδιότητες του Κεντρικού Κράτους, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων».

« Ακόμα μια σημαντική παρέμβαση και φαντάζομαι ότι την σημασία της θα την αναγνωρίσουν ιδιαίτερα και οι αυτοδιοικητικοί, οι κύριοι πρόεδροι. Είναι ένα νέο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων που θα έρθει να αλλάξει τον 4412. Αφαιρώντας γραφειοκρατία, προσθέτοντας διαφάνεια, κάτι που θα δώσει ώθηση και σε μεγάλα έργα υποδομών αλλά και σε μικρότερα έργα σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων, ώστε να εκκινούν και να αποπερατώνονται με ταχύτητα, ποιότητα και ασφάλεια».

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε δραματικές αλλαγές στο Δημόσιο με την αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΑΣΕΠ και ψηφιακή λειτουργία του κράτους.

«Αλλάζει δραματικά και το Δημόσιο. Ήδη παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο με το οποίο αναδιαρθρώνεται η λειτουργία του ΑΣΕΠ για να επιταχύνονται νέοι διορισμοί.  Δεν γίνεται σήμερα να μεσολαβεί συχνά διάστημα 2 ετών από τον εντοπισμό μίας ανάγκης πρόσληψης στο ευρύτερο δημόσιο μέχρι την ολοκλήρωσή της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ενώ για την ψηφιακή διακυβέρνηση είπε τα εξής: «Ενισχύουμε σημαντικά το ψηφιακό αποτύπωμα του Κράτους το οποίο αναγνωρίζεται και αξιολογείται πάρα πολύ θετικά από τους πολίτες. Στην πύλη gov.gr θα προστεθούν άμεσα 400 ψηφιακές υπηρεσίες ώστε να φτάσουν σύντομα τις 1.000. Θα είναι προσβάσιμες όλες από το κινητό μας τηλέφωνο».

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ.Κυρίζογλου: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Τη σταθερή δέσμευση και προσήλωση της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΔΕ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στην συνδιάσκεψη του υπουργείου Αθλητισμού: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ, ΠΑΤΡΑ 22/5/24

Λ. Κυρίζολγου στο συνέδριο της ΕΝΠΕ: Σύσταση κοινής επιτροπής ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ για κοινές προτάσεις…