Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2013

Κ. Ασκούνης: Η πρόταση της ΔΟΕ για αποβολή της Πάλης γκρεμίζει τα θεμέλια του Ολυμπισμού

paliΜε αφορμή την πρόταση  της Εκτελεστικής Επιτροπής  της Δ.Ο.Ε.  για την αποβολή  της Πάλης από το πρόγραμμα  των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος  της  ΚΕΔΕ  κ. Κώστας Ασκούνης  έκανε  την  παρακάτω  δήλωση :

«Eκφράζω  την απόλυτη αντίθεσή μου, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μαζί με όλους τους ανθρώπους  του αθλητισμού αλλά και  τους απλούς πολίτες όπου γης,  τις προσπάθειες αποβολής  του αρχαιότερου και ελληνικότατου αθλήματος της Πάλης,  από  το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μόνο θυμό και ντροπή, σε όλο τον κόσμο, προξενούν τέτοιες ενέργειες κάποιων ανιστόρητων, που γκρεμίζουν για λόγους σκοπιμότητας τις αρχές  και τα θεμέλια του Ολυμπισμού  και του Ολυμπιακού κινήματος, βασικό κορμό του οποίου αποτελεί η  Πάλη  από  τα  βάθη των  αιώνων.

Καλώ, την Κυβέρνηση και  τους φορείς  του Ελληνικού Αθλητισμού να ταυτιστούν με τις κυβερνήσεις των κρατών , τους εκατοντάδες  Ολυμπιονίκες και  τον απλό φίλαθλο κόσμο  και να αναλάβουν πρωτοβουλίες  ακυρώνοντας και  ανατρέποντας τις  προτάσεις αυτές.

Όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από  το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., που θα  διεξαχθεί  το Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άυρες , να απορρίψει  άμεσα αυτή την πρόταση, δίνοντας νόημα και ουσία  στο στίχο του Ολυμπιακού Ύμνου : «στο  δρόμο  και  στο  ΠΑΛΕΜΑ  και  στο  λιθάρι…»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…