Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2013

Κ. Ασκούνης: Η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις των νοικοκυριών χωρίς ρεύμα στους Δήμους

askounisΝα στείλει άμεσα  στους Δήμους, τις καταστάσεις  με τα στοιχεία των νοικοκυριών, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος για οικονομικούς λόγους, ζητά  από τη ΔΕΗ  ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

Με σημερινή δήλωσή του ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επαναφέρει το σχετικό αίτημα,  ώστε  οι καταστάσεις  της Επιχείρησης να  διασταυρωθούν με τα στοιχεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι, δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα, δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου, όπως προσθέτει ο Κ. Ασκούνης, ζητήθηκαν με επιμονή από τη ΔΕΗ οι καταστάσεις, τις οποίες αρνήθηκε να δώσει επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα. Χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη στάση της Επιχείρησης, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταλήγει στη δήλωσή του σημειώνοντας ότι « Επιτέλους, η ΔΕΗ ας αναλάβει  τις ευθύνες της».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες πολιτών:

Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο ΥΠΕΚΑ ζητήσαμε με επιμονή από τη ΔΕΗ, τις καταστάσεις της με τα στοιχεία των νοικοκυριών στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, για οικονομικούς λόγους.

Η ΔΕΗ αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα !…

Για μας είναι ακατανόητη η στάση αυτή της ΔΕΗ, όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, και ζητάμε η ΔΕΗ να στείλει άμεσα τις καταστάσεις στους δήμους, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία της με αυτά των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων και της Εκκλησίας.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επιτέλους, η ΔΕΗ ας αναλάβει τις ευθύνες της.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…