Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2013

Κ. Ασκούνης για «λίστα ΣΔΟΕ»: Ναι σε κάθε έλεγχο νομιμότητας, αλλά διαρροές υπηρεσιακών ενεργειών μόνο λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης εξυπηρετούν

Την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», με το οποίο κατηγορούνται 105 δήμαρχοι της χώρας για σκάνδαλα και παράνομο πλουτισμό. Ο Κ.Ασκούνης, σε σχετική δήλωσή του  υπογραμμίζει ότι  πάγια αρχή της ΚΕΔΕ είναι η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας και ως εκ τούτου κάθε έλεγχος νομιμότητας που σχετίζεται με τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι επιβεβλημένος και καλοδεχούμενος. 

«Όμως, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές έρευνες να διαχέεται ένα κλίμα απαξιωτικό για το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από ανώνυμες καταγγελίες.

Επειδή οι έλεγχοι αυτοί πρέπει οπωσδήποτε να γίνονται  στα πλαίσια του νόμου, όπως για κάθε πολίτη, πολλώ δε μάλλον για όσους ασκούν δημόσιο λειτούργημα, είδηση πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του έλέγχου και όχι το αποτέλεσμα διαρροής Υπηρεσιακών Ενεργειών, που μόνο λογικές διαπόμπευσης και συσκότισης εξυπηρετεί.

Καλούμε τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές σε ταχεία διαλεύκανση όλων των υποθέσεων». 

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως ανακοινώθηκε από την ΚΕΔΕ,  έχουν ορισθεί συναντήσεις του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στυλιανό Στασινόπουλο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…