Άρθρο Localit 13 Δεκεμβρίου, 2016

Κ. Αγοραστός σε Σ. Φάμελλο: «Στις Περιφέρειες η αρμοδιότητα για τη διαχείριση υδάτων»

νερόΝα περιέλθει αποκλειστικά στις περιφέρειες η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των υδάτων ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο.

«Σήμερα για τη διαχείριση των υδάτων υπάρχει συναρμοδιότητα των αιρετών Περιφερειών με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, γεγονός που προκαλεί γραφειοκρατικές εμπλοκές και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη», επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, για τους οποίους θα υπάρξει συνάντηση του κ. Σ. Φάμελλου με τους 13 Περιφερειάρχες τους πρώτους μήνες του 2017.

Συζήτηση έγινε επίσης και για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ να επισημαίνει την αναγκαιότητα χρηματοδότησης των Περιφερειών προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί σε επίπεδο χώρας στο πλαίσιο της γενικότερης ευρωπαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Την παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τη διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων ανακοίνωσε σε δηλώσεις…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Βόρεια Τζουμέρκα

Συνολικά 18 σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, μήκους 41,4 χλμ. περίπου, θα αποκτήσει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων…

Ρεπορτάζ 24 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοφανής η κυβερνοεπίθεση στην ΕΕΤΑΑ

Μέτρα για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων Πρωτοφανείς διαστάσεις για τα ελληνικά δεδομένα παίρνει η…