Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2017

Ιταλία: Στα 110 δις ευρώ το χρόνο υπολογίζεται η φοροδιαφυγή

Στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο,  υπολογίζεται το κόστος της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας στην Ιταλία, όπως αναφέρει έρευνα, σύμφωνα με την επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που μελετά το φαινόμενο.

Το μεγαλύτερο μέρος της φοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Ενρίκο Τζοβαννίνι,  εντοπίζονται στους τομείς με μικρότερη παραγωγικότητα και ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και δεν βάζουν ένσημα στους εργαζόμενούς τους, σύμφωνα με τον Τζοβαννίνι, δεν έχουν ούτε και συμφέρον να κάνουν επενδύσεις ή να εκσυγχρονιστούν.

Η μαύρη εργασία και η πιο εντυπωσιακή φοροδιαφυγή αφορά τον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις ιταλικές οικογένειες (30% του συνόλου), στο εμπόριο (26%), στον οικοδομικό τομέα (24%), και στον τριτογενή τομέα με παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις.

Σε σύνολο τεσσάρων εκατομμυρίων επιχειρήσεων, στην Ιταλία πραγματοποιούνται κάθε χρόνο περίπου διακόσιες χιλιάδες έλεγχοι από την αρμόδια κρατική υπηρεσία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…