Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2020

Ιταλία: Να μην επισπευσθεί η επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Β. Ριτσιάρντι

Σε αυστηρή προειδοποίηση προχώρησε ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην επισπεύσουμε την επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Διαφορετικά, το δεύτερο κύμα τη επιδημίας, αντί για αργότερα, θα έρθει πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Ριτσιάρντι.

«Τον χειμώνα, η αλληλοεπίδραση κλιματολογικών συνθηκών, ανοσοποιητικών προβλημάτων και της συμπεριφοράς των πολιτών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο ιός να μπορεί να επανεμφανιστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.

«Οι επιλογές ορισμένων πολιτικών ηγετών είναι η αιτία των συνεπειών που υπέστησαν οι λαοί τους. Το ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι οφείλεται στο ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με τρόπο λανθασμένο ή με καθυστέρηση», ολοκλήρωσε ο Ριτσιάρντι, σύμφωνα με τον οποίο τα πιο σαφή παραδείγματα είναι εκείνα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…