Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2020

Ιταλία: Να μην επισπευσθεί η επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Β. Ριτσιάρντι

Σε αυστηρή προειδοποίηση προχώρησε ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Είναι πολύ σημαντικό να μην επισπεύσουμε την επαναλειτουργία δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Διαφορετικά, το δεύτερο κύμα τη επιδημίας, αντί για αργότερα, θα έρθει πριν από το καλοκαίρι», δήλωσε ο Ριτσιάρντι.

«Τον χειμώνα, η αλληλοεπίδραση κλιματολογικών συνθηκών, ανοσοποιητικών προβλημάτων και της συμπεριφοράς των πολιτών, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο ιός να μπορεί να επανεμφανιστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.

«Οι επιλογές ορισμένων πολιτικών ηγετών είναι η αιτία των συνεπειών που υπέστησαν οι λαοί τους. Το ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν περισσότεροι θάνατοι οφείλεται στο ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με τρόπο λανθασμένο ή με καθυστέρηση», ολοκλήρωσε ο Ριτσιάρντι, σύμφωνα με τον οποίο τα πιο σαφή παραδείγματα είναι εκείνα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…