Άρθρο Localit 11 Ιουλίου, 2018

Ιταλία: Η Ρώμη δεν εξετάζει “σχέδιο Β” για την αποχώρησή της από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Ντι Μάιο

Η Ιταλία δεν εξετάζει κανένα «Σχέδιο Β» για την αποχώρησή της από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο La7 ο Ντι Μάιο, που είναι επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, εξήγησε ότι το κόμμα του «δεν επιθυμεί (η Ιταλία) να φύγει από το ευρώ ή να αναγκαστεί να φύγει».

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα, θα διαπραγματευθεί την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ προκειμένου η Ιταλία να μπορέσει να κάνει περισσότερες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά της μείωσης της φορολογίας και αύξησης των κοινωνικών παροχών, εξήγησε ο Ντι Μάιο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα ότι η Ιταλία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη «για όλα τα ενδεχόμενα» σχετικά με την επιβίωση του ευρώ, ο Ντι Μάιο επανέλαβε ότι η αποχώρηση από την ευρωζώνη δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Δεν εξετάζουμε κανένα Σχέδιο Β και η κυβέρνηση δεν εργάζεται πάνω σε αυτό», τόνισε ο Ντι Μάιο που είναι και υπουργός Εργασίας και Βιομηχανίας.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τον Σαβόνα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει περισσότερες εξουσίες.

«Θα πρέπει να τροποποιήσουμε το καταστατικό της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να ενεργεί ως μια πραγματική κεντρική τράπεζα», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημάρχων της Μπολόνια και της Φλωρεντίας υπέρ μιας ενωμένης Ευρώπης

Τρεις εβδομάδες μετά τη μεγάλη διαδήλωση στην Piazza del Popolo στη Ρώμη, χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν…