Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2016

Ιταλία: Επτά νεκροί σε ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο κατάφερε να διασώσει περίπου 500.

Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι “οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονταν” το μεσημέρι.

Σήμερα το πρωί, “το περιπολικό σκάφος Bettica, στο πλαίσιο της επιχείρησης ναυτικής επιτήρησης στα στενά της Σικελίας, εντόπισε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών ένα πλεούμενο που αντιμετώπιζε δυσκολίες και είχε πολυάριθμους επιβάτες”.

Λίγη ώρα μετά, το πλεούμενο ναυάγησε λόγω του μεγάλου αριθμού επιβατών και της αστάθειάς του.

Το Bettica έριξε στη θάλασσα σωστικές λέμβους και σωσίβια ενώ η φρεγάτα Bergamini, που βρισκόταν επίσης στην περιοχή, έστειλε ελικόπτερα και σκάφη για να βοηθήσουν στη διάσωση.

“Προς το παρόν (στις 13:00 τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) περίπου 500 μετανάστες έχουν διασωθεί και επτά πτώματα έχουν περισυλλεγεί”, διευκρίνισε το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
24ωρη απεργία των δημοσιογράφων για αξιοπρεπείς αυξήσεις με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από τις 5 το πρωί σήμερα Τρίτη 8 Απριλίου μέχρι τις 5 το πρωί της…

Ρεπορτάζ 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΥΔΟΜ και ρεαλιστικές λύσεις για τον ΝΟΚ

Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που προέβλεψε τη μεταφορά των Πολεοδομιών στους δήμους ανήγγειλε ο υπουργός…

Εκτός Συνόρων 07 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γερμανία: Οριζόντια αύξηση 3% για περισσότερους από 2,5 εκ. δημοσίους υπαλλήλους, προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Αύξηση αποδοχών, μία επιπλέον ημέρα άδειας κα πιο ευέλικτο ωράριο εργασίας είναι το αποτέλεσμα των…